Autor: Kaubandus.ee • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kogutakse allkirju väikepoodide säilimiseks

Väikekaupmehed asuvad koguma allkirju maapiirkondades asuvate väikepoodide kaitseks ning kutsuvad üles Riigikogu loobuma planeeritavatest regulatsioonidest, mis seavad väikepoodide säilimise ohtu.

“Oleme mures, sest riik on kehtestanud ja täiendavalt kehtestamas mitmeid regulatsioone, mis seavad väikepoodide säilimise tõsisesse ohtu.

Riiklik maksupoliitika on kaasa toonud massilise piirikaubanduse, mille tõttu on eelkõige Lõuna-Eesti väikepoed suurtes raskustes,” ütles Väikekaupmeeste Liidu juhatuse liige Rein Reinvee.

“Lisaks plaanitakse muudatusi ka alkoholi ja tubaka jaemüügi korralduses, mis eeldab kaupmeestelt suuri investeeringuid poodide ümberehitamiseks. Täiendavad suured investeeringud käivad kaupmeestele üle jõu ning juba tänaseks on suletud kümneid väikekaupluseid üle Eesti,” lisas Reinvee.

“Valitsuse poolt ette valmistatud ja Riigikogu poolt planeeritavad jaemüügi väljapaneku piirangud toovad kaasa kaupmeestele täiendavaid kulusid, sest kaupmehed on sunnitud oma seniseid väljapanekuid olulisel määral muutma. Väljapanekute piiramiseks vajalikud ümberehitustööd ja lisainvesteeringud tähendavad poodnike jaoks summaarselt miljonitesse eurodesse ulatuvat kulu. Sellistes suurusjärkudes investeeringute tegemise kohustamine Vabariigi Valitsuse ja Riigikogu poolt peab olema põhjalikult põhjendatud. Eesti Väikekaupmeeste Liidu hinnangul seda tehtud ei ole,” täiendas Reinvee.

Eesti Väikekaupmeeste Liit kutsub allkirju kogudes üles Riigikogu loobuma täiendavatest jaemüügipiirangutest. Allkirjade kogumine toimub erinevates väikepoodides üle Eesti.

Eesti Väikekaupmeeste Liit koondab enda liikmeskonda ligi 150 väikepoodi, sh kümneid maakaupluseid, andes tööd kogu Eestis ligi 3000 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757