Autor: Kaubandus.ee • 22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

McDonald's investeerib innovatsiooni 10 miljonit eurot

McDonald's
Foto: Alina Birjuk
Malta ettevõte Premier Capital, mis omab McDonald’s restoranide arenduslitsentsi kuues Euroopa riigis, plaanib 10 miljoni euro suurust investeeringut restorani külastuskogemuse ja mobiililahenduste arendamiseks.

Käesoleva aasta lõpuks on ettevõte suunanud enam kui 4,5 miljonit eurot üleminekule integreeritud platvormile 50 olemasolevas ja uues restoranis Baltimaades, Kreekas, Maltal ja Rumeenias. Integreeritud platvorm liidab  restoranisaalis asuvad iseteenindus- ja maksekioskid ümber korraldatud toiduvalmistamise protsessiga restorani köögis. Restoranimeeskond valmistab eineid restorani fuajees asuvate uue põlvkonna iseteeninduskioskide abil esitatud tellimuste põhjal. Nii serveeritakse eined külastajatele tõhusamal moel värskema ja soojemana.

Premier Capital opereerib täna 136 restorani, kus töötab ühtekokku üle 7000 inimese. Eelmisel aastal teenindati gruppi kuuluvates McDonald’s restoranides enam kui 105 miljonit külastajat. Sel aastal on avatud juba kolm restorani Kreekas, Leedus ja Rumeenias ning aasta lõpuks on plaanis avada veel viis restorani Leedus, Rumeenias ja Maltal.

Üleminek integreeritud platvormile toimub Premier Capitali olemasolevates restoranides paralleelselt ambitsioonika restoraniavamise plaaniga. Aastatel 2018-2019 plaanib ettevõte investeerida täiendavad 5,5 miljonit eurot 65 olemasolevasse ja uude restorani.

Kõik tänased 34 Baltimaade McDonald’s restorani lähevad uuele platvormile üle 2018. aasta lõpuks. Üleminek integreeritud platvormile on kõigil kuuel turul plaanis lõpetada aastaks 2021, mil võrgustikku kuuluvate restoranide arv peaks ulatuma ligi 200ni.

Premier Capital järgib McDonald’s korporatsiooni strateegiat, mille kohaselt lähtutakse äritegevuse edendamisel tarbijakäitumisest ja seda ennekõike mobiilsete lahenduste kasvust. McDonald’s mobiilirakendus on tänaseks lansseeritud Baltikumis, Rumeenias ja Kreekas ning on kavas tuua turule Maltal 2018. aastal. Rakenduse arenduste ja uuenduste elluviimisse on käesoleval investeeringuperioodil panustatud ligi 400 000 eurot.

Rakendus pakub võimalusi leida lähim restoran, uudiseid menüüuuenduste ja ürituste kohta, QR-koodi lahendust, püsikliendiprogrammi ja boonuseid. Lisaks regulaarsetele uuendustele pakuvad uuemad versioonid ka uusi funktsioone nagu mobiilse tellimise võimalus McDrive’is ning lähitulevikus ka mobiilimaksete lahendus.

Baltikumis on rakenduse alla laadinud veidi rohkem kui 240 000 inimest ning keskmiselt lisandub rakendusele 11 000 kasutajat kuus. Rumeenias laadis rakenduse esimese kuu jooksul ligi 80 000 inimest ning ühtekokku on sellel täna 200 000 kasutajat.  Kreekas lansseeriti rakendus sel aastal ning seda on alla laetud 32 300 korda.

“Innovatsioon kujundab ümber kogu suhtluse McDonald’s restoranide ja külastajate vahel,” sõnas Premier Capitali tegevdirektor Victor Tedesco. “See on kõigi meie plaanide peamine alustala kõigil turgudel, sest meie eesmärk on keskenduda veelgi rohkem külastajale. Kogu meie meeskond on pühendunud sellele visioonile ning vaatame pidevalt üle täna pakutavat külastuskogemust, et hoida ja kasvatada oma turuliidri positsiooni ning tuua meid külastajale üha lähemale,” sõnas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757