Autor: Äripäev • 6. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima omanik ostab osaluse Suurbritannia jaeketis

McColl's kauplus
Leedu investorile ja ettevõtjale Nerijus Numavičiusele kuuluv Klarus ostab osaluse Suurbritannia jaeketis.

Täpsemalt ostab Klaruse kontserni kuuluv Klarus Finance OÜ tütarettevõte Klarus Capital Ltd 9,9 protsenti McColl Retail Groupist. Tehingu maksumus on 33,6 miljonit naela.

„Tänast jaemüügiturgu ootavad ees väljakutsed ning selles valguses on mugavuspoe mudel väga paljulubav. Suurbritannia mugavuspoodide turg on Balti jaekaubandusturuga võrreldes mitu korda suurem,“ sõnas osaühingu Klarus Capital Limited direktor Aurelijus Burda pressiteate vahendusel. Tema hinnangul oli Suurbritannias möödunud aastal 50 000 mugavuspoodi – ja 1650 neist kuulub McColli gruppi. Börsifirma McColl´s Retail Groupi aktsia langes täna Londoni börsil teate peale pisut vähem kui protsendi võrra ning kauples 2,87 naela juures.

„Ma usun, et siit on veel võimalik edasi minna ja korrata Maxima edulugu, aga sellel juhul hoopis mugavuspoodide turul,“ kommenteeris Nerijus Numavičius.

Baltikumi rikkaim mees

Klarus Grupi omanik on eestlastele Maxima suuromanikuna tuntud Nerijus Numavičius. Kuna suur osa tema investeeringutest tehakse Eesti kaudu, on Numavičiused jõudnud ka Äripäeva Rikaste TOPis kõrgele kohale. Tänavuses Rikaste TOPis – mis võtab aluseks vaid Eesti vara – on Nerijus Numavičius 114,3 miljoniga 13. kohal, Vladas Numavičiuse leiab aga 56,6 miljoni euroga 45. kohalt. Nerijus Numavičiust peetakse kogu Baltikumi kõige jõukamaks inimeseks.

Vennad Nerijus ja Vladas Numavičius panid 1992. aastal aluse ühele Leedu suurimale kontsernile, Vilniaus Prekybale, mille all töötavad praegu nii Maxima, Euroapotheca, Ermitažas ja Akropolis Grupp. Lisaks kuulub Nerijus Numavicusele ka erainvesteeringute fond NDX, mille tegevus on laienenud 18 riiki.

Eestis tegutseb Numavičius 2009. aastal rajatud Klaruse kontserni kaudu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757