23. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui suurt kasvu kaupmehed järgmiseks aastaks planeerivad?

Põldma Kaubanduse omanik ja juht Heinar Põldma
Foto: Veiko Tõkman
Kaubandus.ee uuris kolmelt kaupmehelt, kui suurt käibe- ja palgakasvu nad järgmiseks aastaks enda ettevõttele planeerivad?

Bauhof Group AS tegevjuht Irina Raudsepp

Ehitus- ja kinnisvaraturu aktiveerumine on tuntav ennekõike meie ärimüügi käibekasvus, aga ka jaemüükides, seda eriti siseviimistluse ja tööriista tootegruppides.

Ootused järgmise aasta nii äri- kui jaemüügi osas on positiivsed. Eeldame käibekasvu keskmiselt 6% ning planeerime ka palgakasvu samasse suurusjärku. Keskendume jätkuvalt siseviimistluse ja tööriista tootegruppide kvaliteedi ja sortimendi parandamisele ning hoiame liidripositsiooni aiakaupade ja –tehnika kategoorias.

Põldma Kaubanduse AS omanik ja tegevjuht Heinar Põldma

Käibe ja palgakasvu plaanime järgmiseks aastaks umbes 10%. Peamine käibekasv tuleks uute kaupluste arvelt 7,5% ja olemasolevate kaupluste käibetõus on umbes 2,5%.

Palgakasv tuleb brutokasumi suurenemisest ja kulude kokkuhoiust.

Tallinna Kaubamaja Grupi ASi juhatuse esimees Raul Puusepp

Börsiettevõttena ei avalda me prognoose oma ettevõtte kohta. Teatud palgatõus on kindlasti vältimatu, ühelt poolt survestab seda juba jätkub ja süvenev tööjõupuudus. Teiselt poolt aga seab see ettevõtjad keerulisse olukorda.

Kaubandussektoris on juba mitmeid aastaid palgad kasvanud kiiremini kui tootlikkus ja ettevõtetele on tõsiseks väljakutseks efektiivsusnäitajate hoidmine heal tasemel.  On ka selge, et väga headest majandustulemustest iga valdkonna puhul rääkida ei saa, see on sektorite lõikes üsna erinev ja seetõttu on palgasurve enamikele ettevõtjatele paras väljakutse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757