Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiine Keskuses algab ulatuslik renoveerimine

Foto: Citycon
Kesklinna suurimas kaubanduskeskuses, Kristiines algavad novembris renoveerimistööd, mille käigus saab keskus uue välis- ja siseilme. Kaks aastat kestva renoveerimise ajal jääb keskus avatuks – kõik kauplused, sissepääsud ja parklad on klientidele avatud.

“Laienemise asemel investeerime Kristiines kvaliteeti ja mugavusse,” selgitas plaane Cityconi kontserni arendusjuht Tom Lisiecki. “Tallinna kesklinna vanimat ja suurimat kaubanduskeskust on külastanud juba üle 100 miljoni inimese, see on hea põhjus anda Kristiinele 20-sünnipäevaks uus sisu ja nägu.”

Keskuse renoveerimine toimub etappidena. Töödega alustatakse novembris parkimismaja poolses aatriumis ja selle ümbruses. Juba kevadeks valmib üleilmselt menukas, Baltimaades esimene meelelahutuskeskus ja spordibaar O’Learys koos bowlingu-radade ja Tallinnas ainulaadse kinosaaliga.

Renoveerimistööde erinevate etappide käigus on plaanis anda värske ilme nii keskuse fassaadile kui siselahendustele, mugavamaks muudetakse ka liikumisteid. Keskuse renoveerimistöödeks on sõlmitud leping ehitusettevõttega Oma Ehitaja.

“Suuresti moele suunatud keskus saab ka ise moodsamaks ning lisaks kaubandusele paneme senisest rohkem rõhku Kristiine, Mustamäe, Kalamaja, Uue-Maailma ja Kassisaba inimeste meele lahutamisele,” märkis Cityconi Baltimaade äridirektor Mati Pops.

“Meil on renoveerimise ajal tegutsemise kogemus olemas nii Rocca al Mare keskusest kui ka mitmest suurest keskusest Põhjamaades. Ehitajad püüavad igapäevaelu võimalikult vähe häirida, aga vabandame juba ette pisemate ebamugavuste pärast, mis tõenäoliselt lähikuudel ees ootavad,” rääkis Pops.

Enam kui 160 kaubanduspinda koondava Kristiine Kaubanduskeskuse mõjupiirkonnas elab 270 000 linnaelaniku. Kristiine Keskuse neto-kaubanduspind ulatub 43 700 ruutmeetrini. Aastas külastab Kristiine Keskust 7,3 miljonit inimest.

1999. aastal ehitatud Kristiine Keskus laienes 2010. aastal rohkem kui 12 000 ruutmeetri võrra. 2011. aastal ostis Põhjamaade juhtiv kaubanduskinnisvara arendaja Citycon Kristiine Keskuse Pro Kapitalilt 105 miljoni euro eest. Viimati uuendas Citycon Kristiine Keskust 2013. aastal.

Citycon on Põhjamaade juhtiv kaubanduskeskuste arendaja ja kinnisvara investeerimisfirma. Koos Kristiine Keskusega omab ja opereerib Citycon kokku 49 kaubanduskeskust Soomes, Rootsis, Norras, Taanis ja Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757