Maximas kasvas alandatud hindade tõttu ka põhikaupade müük

Maxima Lööme hinnad alla
Maxima Lööme hinnad alla

Tuhande põhilise toidu- ja esmatarbekauba hindade alandamine on suurendanud Maxima klientide ostukorvi veerandi võrra.

Oktoobris langetas Maxima jaekett tuhande kõige ostetuima toote hindu eesmärgiga anda ettevõttepoolne panus üldise hinnatõusu peatamisse ja seeläbi Eesti inimeste heaolu kasvu.

“Möödunud kuu ostukäitumise andmed näitavad, et praeguse inflatsiooni tingimustes on just hind selle määrajaks, mida ja kui palju inimesed tarbivad. Tänu võimalusele osta põhilisi igapäevakaupu püsivalt soodsa hinnaga, said Eesti inimesed endale lubada ka muid toidu- ja esmatarbekaupu – keskmiselt on tarbijate ostukorv suurenenud 25 protsenti," ütles Maxima kommertsdirektor Kristina Mustonen.

Mustoneni sõnul on põhiliste toidu- ja esmatarbekaupade ostude sagenemist märgata nii soodushinnaga toodete kui ka teiste kaupade puhul. 

“Näiteks on Eesti inimesed ostnud kuni kümnendiku võrra rohkem piima- ja kalatooteid ning ka maiustusi. Need tooted on traditsiooniliselt ostukorvis tähtsal kohal ning just nende puhul on hinnatõus kõige valusamalt tunda andnud. Piimatoodete puhul näeme märgatavat huvi kasvu juustu, kohupiima ja või puhul. Üha populaarsemaks on muutunud ka kala - nii värskelt, suitsutatuna kui marineerituna."

Maxima kommertsdirektori sõnul kinnitab tarbijate ostukäitumine, et jaeketi otsus panustada omaltpoolt hinnatõusu peatamisse on ennast õigustanud.

“Arenguruumi on siin veelgi ning seda kinnitab konstruktiivne tagasiside nii Eesti kui välismaa tarnijatelt ja tootjatelt. Jätkame nendega praegu otsesuhtlust eesmärgiga üheskoos hinnatõusu veelgi pidurdada,“ lisas Mustonen.

Tuhande toidu- ja esmatarbekauba puhul püsivalt soodsat hinda pakkuv Maxima programm „Lööme hinnad alla“ käivitus tänavu 17. oktoobril. Maxima jaekett investeerib hinnatõusu peatamisse omaltpoolt 4 miljonit eurot aastas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara