5. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inditexi omanik sai päevaga 2,2 miljardi võrra rikkamaks

Miljardär Amancio Ortega Hispaanias Inditexi tehast külastamas.
Foto: Reuters/Scanpix
Hispaania miljardär Amancio Ortega rikastus eilse päevaga 2,2 miljardi dollari võrra, kirjutab Delovõje Vedomosti Forbes Real Time andmetele tuginedes.

Inditexi suuromaniku ortega (kaubamärgid Zara, Oysho, Massimo Dutti) varandus ulatub tõusu järel 78,3 miljardi dollarini. Sellega asetub ta maailma rikaste edetabelis neljandale kohale, tema ees on Jeff Bezos 96,2, Bill Gates 90,2 ja Warren Buffett 85,4 miljardi dollariga. Euroopas on ta rikkuselt esimene, kirjutab Delovõje Vedomosti.

Ortega on ajuti olnud ka maailma rikkaim mees. Esimest korda kerkis ta selle edetabeli tippu 2015. aasta oktoobris, siis uuesti 2016. aasta septembris ja uuesti selle aasta augustis, siis isegi kahel korral.

Novembri lõpus avaldas Barclays hinnangu, milles nimetas H&Mi asemel Inditexi parimaks kaubandusketis Euroopa keerukal turul. Analüütikud osutavad sellele, et turg hindab põhjendamatult nende kahe rõivaketi rahavoogu sarnaseks. Nende  analüüs näeb H&Mil tulevikku üsna süngena, kuna suurem osa rõivaketi kasvust tuli uute poodide lisandumisest.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Delovõje Vedomosti

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757