Autor: Jüri Ross • 11. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ross: Häbi palga pärast

Jüri Ross
Foto: Andres Haabu
Mul on piinlik Büroomaailma keskmise töötasu pärast, tunnistab ASi Infotark tegevjuht Jüri Ross.

Kui teaks, kuidas pääseda palgavaesusest, siis oleksin Nobeli preemiat väärt. Aga ma tean täpselt, miks Büroomaailma keskmine töötasu (palk + preemia) on ainult 1300 eurot ja seega teenivad ka meie firmas pooled töötajad ainult 800-1000 eurot kuus bruto.

Ja mul on tõesti piinlik nende numbrite pärast. Ma töötan iga päev selle nimel, et minu firma töötajate palgad tõuseksid järgmisel aastal vähemalt 5%.

Aga aastal 1993 oli meie keskmine palk 800 krooni kuus, seega 25 aastaga on palgad tõusnud ligi 20 korda. See on fantastiline tõus ja veelgi kiiremat tõusu ei ole võimalik saavutada, sest siis tõuseb kiirus üle juhtimisvõime ehk – nagu autorallis – ei võta kurvi välja.

Meie Soome partnerid on isegi öelnud mulle, et kuidas sa suudad ohje peos hoida sellise hullumeelse palgakasvu juures.

Loe Jüri Rossi arvamust palga teemal pikemalt Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757