Autor: Kaubandus.ee • 12. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VTA hakkab rohkem kontrollima e-keskkondades toidu müüjaid

Selveri e-poe toodete komplekteerimine
Foto: Raul Mee
Alates uuest aastast kontrollib Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) senisest põhjalikumalt neid kauplejaid, kes müüvad toitu, sealhulgas toidulisandeid veebipoes, sotsiaalmeedias või muul viisil üle interneti.

Toidu müümine interneti kaudu on kiiresti arenev valdkond ning ka enamik suuremaid toidukaupade kette pakuvad juba võimalust neti teel toitu koju tellida. VTA on tuvastanud, et veebipoodides esitatav toidualane teave ei ole sageli piisav ning nõuetekohane. Näiteks puudub teave toidu koostisosade, sealhulgas allergeenide kohta.

Esineb ka juhtumeid, kus veebis toidu müügiga tegelevad ettevõtjad ei ole oma tegevusest Veterinaar- ja Toiduametit teavitanud. Toidu müügiga tegelemisest tuleb Veterinaar- ja Toiduametit teavitada. Selleks tuleb esitada majandustegevusteade, mida võib teha näiteks siin.

VTA on koostanud abistava juhendi, mille alusel saavad toidu müüjad oma kaugmüügi kanalid ka ise üle vaadata ning nõuetele vastavusse viia, et tarbijad saaksid enne ostu sooritamist toidu kohta vajaliku teabe.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757