28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA pühademüük teeb rekordeid

Pühade ostud New Yorgis
Foto: EPA
Pühadeagne müük ähvardab USAs rekordeid purustada, kirjutab Reuters.

Pühadeaegne müük on jaekaubanduses olulise kaaluga ning võib anda kuni 40 protsenti aastasest müügist. Selleaastane pühademüük on toonud rekordkoguses oste nii internetipoodidest kui ka füüsilistest poodidest, ületades 800 miljardi dollari piiri.

Panused on kõrged ettevõtetele, kes on Amazoniga konkurentsis püsimiseks julgelt tehnoloogiasse ning tasuta kullerteenusesse investeerinud.

RetailNexti analüütiku sõnul näitavad esialgsed numbrid, et müük ületab eelmise aasta sama perioodi müüki suuremalt kui esialgu prognoositud 3,8 protsenti.

Kullerteenuseid pakkuvad firmad on kasvavast turust kasu lõiganud, kuid on ühtlasi pidanud investeerima miljardeid, et saada hakkama e-kaubanduse kasvuga.

Eraisikutele üksikute pakkide kohaletoimetamine on vähekasumlik äri, rohkem teenib äridele hulgi kohale viies.

Maailma suurim kullerfirma United Parcel Service, andis teada, et tagastab detsembris poodidesse rohkem kui miljon pakki päevas.

FedEx kogeb samuti rekordilist hooaega, kuid keeldus numbreid avaldamast. Ettevõtte turundusjuhi sõnul tagastatakse umbes 15 protsenti kõigist ostudest, rõivaste puhul umbes 30 protsenti.

Analüütikafirmad avaldavad müügitulemused jaanuaris.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757