Autor: Kaubandus.ee • 10. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuskasutuskeskus laieneb Võrru

Foto: Uuskasutuskeskus
2018. aasta kevadel avab Uuskasutuskeskus Semu kaubamaja ruumides oma esimese kaupluse Võrus.

Võru kesklinnas ligi 500m2-l pinnal avatav kauplus on Uuskasutuskeskusel järjekorras juba üheteistkümnes. Varem oldi Lõuna-Eesti linnadest esindatud vaid Tartus. Uuskasutuskeskuse tegevjuhi  Katriin Jüriska sõnul on Võrru laienemise taga laiem eesmärk luua kõikidele Eesti inimestele kodulähedane võimalus ja koht, kuhu kodumajapidamises üle jäänud korralikud esemed annetada. “Juba paar aastat pole Võru ja lähikonna elanikel olnud head alternatiivi, mida oma seisma jäänud veel kasutuskõlblike asjadega peale hakata,” selgitas Jüriska.

Keskuse täpne avamiskuupäev pole veel kindel, kuid kõigi eelduste kohaselt tehakse külastajatele uksed lahti aprilli alguses. Lisaks annetamisele saab uuest Uuskasutuskeskusest osta odavaid teise ringi kaupu – riideid, jalanõusid, mööblit, nõusid, mänguasju, raamatuid, muusikat, filme, tehnikat ja palju muud.

Uuskasutuskeskustes müüdud asjadest saadud tuluga avab MTÜ uusi keskuseid üle Eesti ning abistab teisi sotsiaalselt mõjusaid ettevõtmisi. Näiteks on Uuskasutuskeskus juba kolm aastat toetanud kokku 50 000 euroga sihtasutust Kiusamisvaba Kool, mille kiusuennetusprogrammiga liitumiseks teeb sel õppeaastal ettevalmistusi ka Võru Kesklinna Kool. Lisaks aidatakse annetatud asjadega ka abivajajaid, Eesti teatri-ja filmitegijaid ning käsitöölisi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757