12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lühemad vahetused hoiavad teenindajad efektiivsematena

Foto: Raul Mee
Rõiva- ja kodusisustuskaupade keti H&M Eesti esinduse juht Ester Kannelmäe ütles, et lühendatud nelja- ning kuuetunniste vahetustega tagavad nad selle, et inimene püsib terve oma vahetuse efektiivne ega väsi ära.

Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE näeb lühendatud tööpäevas samuti tulemuslikkuse kasvu.

Teenindussektoris on töötajad pärast 11-12tunniseid vahetusi väga väsinud ja enne vahetuse lõppemist on neil keeruline pakkuda särasilmset ja rõõmsameelset teenindust. "Klienditeeninduse taseme langus võib tuua kaasa kliendirahulolu vähenemise, mis omakorda mõjub negatiivselt kogu ettevõtte majandustulemustele," nentis PAREsse kuuluva Bauhofi personalidirektor Kristi Pukk.

"Bauhofi personalidirektorina saan enda kogemusele tuginedes välja tuua, et kaupluse juhatajad otsivad kõiki võimalikke variante, et töötajate töövahetusi lühendada. Kui see ei õnnestu terves kaupluses, siis püütakse vaadelda töölõike eraldi," selgitas ta.

Paraku teeb töövahetuste lühendamise keeruliseks tööjõuturu olukord. Kui mõni aasta tagasi oli väikesi muutusi läbi viia lihtne, siis praegu niigi vähese hingamisruumiga tööandjale ei ole sellised manöövrid eriti mõeldavad.

Puki sõnul soovivad paljud töötajad lausa ise olla 11-12tunniste vahetustega tööl. Seda kahel põhjusel. Ühest küljest saab nii rohkem vabu päevi:  töötaja jaoks on suur vahe, kas käia tööl 17 või 22 päeva. See on sageli ka argument, kui otsustatakse tööle minna ettevõttesse, kus saab teha pikki töövahetusi.

Teiseks põhjuseks on sõidukulu või ebapiisav transpordiühendus., sest paljud käivad tööl kuni 50 km kauguselt, mis toob lühemate vahetuste korral suurema aja- kui ka rahakulu.

Loe pikemalt Äripäevast. 

Autor: Lennart Käämer, Äripäev

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757