Eestis loodud tegevusvihikud hakkavad maailma vallutama

HÖP lasteraamatud
HÖP lasteraamatud

Kodumaine lasteraamatute kirjastaja HÖP sõlmis lepingud Prantsusmaa, Itaalia ja Saksamaa tuntud kirjastusettevõtetega, mille kaudu jõuavad Eestis loodud tegevusvihikud sel aastal kümnete tuhandete välismaa lasteni. Sama sarja välja andmise vastu on huvi ilmutanud ka Inglismaa, Tšehhi, Iraani, USA ja Poola kirjastused.

Menukaks osutunud “Tee ise” sarja kuulub neli trükist, mille juhendite ja kleebiste abil saavad lapsed koos vanema abiga valmistada omanäolise raketi, nukumaja, köögi või garaaži. “Hetkel on igasugune isetegemine maailmas väga populaarne ning meie loodud vihikud tabasid õigel ajal märki,” kinnitab HÖPi tegevjuht Kadre Spitz.

“Kahtlemata on märkimisväärse tulemuse taga ka palju tööd, sest lepingutele on eelnenud loendamatud kohtumised rahvusvahelistel raamatumessidel, tootetutvustuste ja –näidiste saatmised ning intensiivne suhtlus.” “Tee ise” sarja vihikute autoriks on Kadre Spitz, illustraatoriteks Kristina Tort ja Liisi Elken.

Üheks kirjastuseks, mis HÖPi vihikute litsentsi omandas, on Prantsusmaal asuv Larousse. Firma kuulub Hachette gruppi, mis on suuruselt kolmas kirjastaja maailmas.

Saksamaal on HÖPi koostööpartneriks kirjastus Thienemann-Esslinger, mis kuulub tuntud Bonnieri gruppi.

“Meie lepingupartnerid on väga suurtesse ja tunnustatud korporatsioonidesse kuuluvad kirjastused, mis peaksid HÖP-i poolt loodud trükistele tagama laia leviulatuse - loodetavasti rõõmustavad need peagi tuhandeid lapsi,” loodab Spitz. “Just Prantsusmaa on kirjastusmaailmas suunanäitaja ning sealsed valikukriteeriumid uutele väljaannetele vägagi nõudlikud.” 

Hetkel käivad läbirääkimised veel mitmete teiste kirjastustega, seega võivad vihikud jõuda lähiajal müügile ka USA-sse, Iraani, Inglismaale, Tšehhi, Poola ja mujale. 

Laste tegevusraamatute kirjastamisega tegelev HÖP on loodud 2010. aastal Eestis. Ettevõtte tootevalikust leiab laste fantaasiat ning mängurõõmu toetavad tegevusraamatud, loovkaardid ning õppimisvihikud, mida müüakse lisaks Eestile ka Soomes, Lätis, Leedus, Hiinas, Prantsusmaal, Itaalias ja Saksamaal. 2017. aastal läks HÖP-il väliskirjastustega lepingusse üle 70 000 raamatu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara