Autor: Kaubandus.ee • 17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi Keskuse brutokäive kasvas 12 protsenti

Foto: Viimsi Keskus
Viimsi Keskuse 2017. aasta brutokäive kasvas 12 protsenti võrreldes möödunud aastaga, ulatudes 27,4 miljoni euroni. Keskust külastati 2017. aastal ligi 1,8 miljonit korda ja kokku sooritati ligi 1,9 miljonit ostu. Külastuste ja ostude arv kasvas vastavalt 7 ja 6 protsenti võrreldes eelmise aastaga.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS’i juhi Peeter Küti sõnul kujundavad keskuse tulemusi lisaks üldisele majanduslikule olukorrale nii piirkonnakeskuste trend kui ka Viimsi kasvav elanikkond.    

Uute suurte ning laienevate ostukeskuste taustal annavad Küti sõnul kaubandusmaastikul tooni kompaktsed kogukonna- või piirkonnakeskused nagu Viimsi Keskus. “Piirkonnakeskuste eesmärk on ennekõike teenindada kvaliteetselt lähipiirkona elaniku igapäevaseid vajadusi toidukaupadest kuni erinevate teenuste, sportimis- ja meelelahutusvõimalusteni,” lisas Kütt.

Tarbijakäitumist analüüsides võib Küti sõnul märgata, et tarbija on muutunud üha nõudlikumaks ning teadlikumaks nii tervise kui ka kvaliteedi osas ning huvi gurmee- ja ökotoodete vastu on jätkuvalt kasvutrendis. “Samuti eelistatakse ja küsitakse just toidukaupade puhul ennekõike kodumaist,” lisas Kütt.

Tuntud kaubamärkide kõrval leiab Viimsi Keskusest Küti sõnul ka mitmeid kohalikke ärisid, mis lisavad mitmekülgsust kauba- ja teenuste valikusse. Keskus lööb aktiivselt kaasa ka kohalikus kogukonnaelus.    

Viimsi Keskus on 2015. aasta augustis avatud ostukeskus, kus tegutseb ligi 14 000 m2 pinnal 40 kauplust, toitlustuskohta ja teenindusasutust. Keskuse juures on 300 kohaga parkla.

Viimsi Keskus hinnati kaubanduse kategoorias kolme parima hulka maineka konkursi Baltic Real Estate Awards 2016 poolt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757