24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmannis muutuvad kõik ostukotid tasuliseks

Foto: Stockmann
Alates 1. veebruarist 2018 muutuvad Stockmanni Tallinna kaubamajas kõik ostukotid, sealhulgas nii kile- kui paberkotid, tasuliseks.

Ühtlasi laiendab Stockmann oluliselt korduvkasutatavate ostukottide valikut, et pakkuda keskkonnasäästlikumaid alternatiive. Eesti metsade ja soode kaitsetegevusteks annetab ettevõte 2018. aastal 10 000 EUR Eestimaa Looduse Fondile, lisaks planeeritakse teemakohaseid teavituskampaaniaid ja ühistegevusi.

Uus disain ning vastutustundlikumad valikud

Kõnealune muudatus on vaid väike osa Stockmanni tegevustest vastutustundlikkuse ja keskkonnasäästlikkuse vallas. Stockmann on 2017. a jooksul juba asendanud senised kilekotid vähemalt 80% ulatuses taaskasutatavast materialist valmistatud ja biolagunevate kilekottidega ning uued paberkotid on valmistatud FSC sertifitseeritud puitmaterjalist.

Stockmann Delikatessi valikusse on lisandunud vähemalt 85% ulatuses taaskasutatavast suhkruroost valmistatud mahukas ostukott; moe-, kodu- ja iluosakonnas on saadaval mitmekülgne valik korduvkasutatavaid ostukotte.

"Ostukottide tasustamine on üks väikseid ja lihtsaid, kuid efektiivseid viise nende tarbimiskoguste vähendamiseks. Igal ostukorral ei vaja me tegelikult uut kotti, samas mõjutab ka kõige väiksem kile- või paberkott meie elukeskkonda. Meie peamine eesmärk on vähendada igasuguste ostukottide tarbimist ning teha see oma klientidele võimalikult lihtsaks", lisab Stockmanni Tallinna kaubamaja direktor Marge Türner.

Ostukottide tasuliseks muutmine on osa 2016. a oktoobris kinnitatud Stockmanni vastutustundlikkuse arendamise kohustusest. Selle taust on seotud Euroopa Liidu pakendite ja pakendijäätmete direktiiviga ning selle eesmärk on vähendada ostukottide tarbimist ja nendest tekkivat keskkonnareostust. Stockmann kutsub üles ka kõiki oma koostööpartnereid ning kaubamaja rentnikke alustama sarnaste initsiatiividega.

Stockmann AS on osa Soome jaekaubanduskontsernist Stockmann Group, mille jaekaubanduse haru Stockmann Retail kõrvale kuuluvad ka moekett Lindex ning kinnisvaradivisjon Stockmann Real Estate. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757