26. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altia Eesti sai uue juhi

Imre Avalo
Foto: Altia Eesti
Alkohoolsete jookide tootja ja maaletooja Altia Eesti AS-i uus juht on Imre Avalo, kelle vastutusalasse kuulub ettevõtte tegevuse arendamine Eesti ja Läti turul, teatas Altia.

Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, kelle kõige tuntumad kaubamärgid on Saaremaa viin ja Koskenkorva viin.

„Eesti ja Läti turg on omavahel üha tihedamalt põimunud, seda nii piiriülese kaubanduse kui ka tarbijakäitumise osas. Seetõttu soovib Altia vaadata neid turge ühe tervikuna, et paremini mõista tarbijate eelistusi ning pakkuda paremat klienditeenindust. Ühtlasi peame oluliseks mõistliku alkoholitarbimise edendamist, et püsiks varasemate aastate trend, kus alkoholitarbimine on liikunud kvantiteedilt kvaliteedile,“ ütles Altia Eesti juhatuse liige ja kommertsdirektor Imre Avalo.

„Imre on toiduainete- ja joogisektori müügialal hinnatud tegija ning usun, et ta suudab parimal moel rakendada oma senist kogemust. Eesmärk on arendada Altia tooteportfelli ja klienditeenindust muutuvas turuolukorras,“ ütles Altia Groupi vanem asepresident Kari Kilpinen.

„Piirikaubandus ja alkoholi kaasaostud on Põhja- ja Baltimaade turgudel väga tavaline nähtus – taanlased ostavad Saksamaalt, rootslased Taanist, norralased Rootsist ning piirikaubandust esineb Soome-Eesti-Läti teljel. Siinjuures on oluline läbimõeldud aktsiisipoliitika, et toetada mõõdukat alkoholitarbimist ning tagada riigi maksulaekumised. Praegune Eesti aktsiisipoliitika neid eesmärke ei täida,“ ütles Avalo.

Tallinna Tehnikaülikooli majandusdiplomiga Imre Avalo on kogenud müügiprofessionaal, kes on töötanud aastaid toidu- ja joogisektoris müügivaldkonna juhtivatel kohtadel. Enne Altiasse asumist oli Avalo AS Prike müügidirektor ja enne seda 8 aastat Saku Õlletehase müügijuht, olles sellest ajast 1,5 aastat Carlsbergi projektimeeskonna liige ülesannetega Balti riikides, Itaalias, Saksamaal, Horvaatias ja Soomes. Varem on Avalo töötanud müügi alal AS-is Jalajälg.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757