Tehnikakaubamajade kett suures miinuses

Motonet
Motonet

Soome tuntud tehnikakaubamajade kett Motonet Eesti üksuse tegevus on läinud üle kivide ja kändude ning kahe esimese aasta jooksul on teenitud juba 2 miljonit eurot miinust, kirjutab Postimees.

Motonet OÜ esimese aasta käive oli 1,5 miljonit eurot ja kahjum 1,2 miljonit eurot ning toona märkis aastaaruannet auditeeriunud audiitor, et firma omakapital on miljoniga miinuses ja eksisteerib oluline ebakindlus ettevõtte tegevuse jätkuvuse osas. 

2017. aastal õnnestus ettevõttel käivet kasvatada 3,7 miljoni euroni, kuid kahjum tuli endiselt 600 000 eurot. Aasta alguses süstis Soome emafirma Eesti ettevõttesse 1,5 miljonit eurot lisaraha, et ettevõtet pinnal hoida. Ettevõtte juhatus tunnistas aruandes, et ettevõtte käivitamine on nõudnud suuri kulutusi. 

Väärika ajalooga Soome perefirma Broman Group kuuluv Motonet kauplusekett tuli Eesti turule 2016. aasta aprillis, mil avas Lasnamäel Tähesaju teel esimese kaupluse. Soomes on ettevõttel üle 30 kaupluse ning eelmisel aastal teeniti 333,2 miljoni eurose käibe juures 30 miljonit kasumit. 

Esimese kaupluse avamise ajal soovis Motonet OY tegevdirektor Eero Broman, et Tallinnas võiks olla kaks kauplust, üks Lasnamäel ja teine Mustamäe-Õismäe kandis. 

Loe pikemalt, mida tookord ettevõtte omanikud Eestis plaanisid ning praegustest majandustulemustest loe pikemalt Postimehest. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara