Autor: Äripäev • 8. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi käive vähenes

Foto: Andres Haabu
Säästumarketite ümberehitamine ja poodide ajutine sulgemine pidurdas eelmisel aastal nii Rimi Eesti kui ka kogu Baltikumi üksuse käivet, kirjutab Rimi emafirma ICA aastakokkuvõttes.

Rimi Eesti käive oli käibemaksuta arvestatuna möödunud aastal 377,6 miljonit eurot ja see vähenes aastaga 2,9 protsenti. Neljandas kvartalis vähenes poodide käive 4,6 protsenti.

Sulgemisi-ümberehitamisi arvestamata kasvas käive Eestis eelmisel aastal 1,5 protsenti ning kasv tugines peamiselt hinnatõusule.

Rimil on Baltikumis aasta lõpu seisuga 259 poodi, neist 82 Eestis. Tänavu kavatseb poekett Baltikumis avada 6–8 poodi.

 

Kontserni käive kasvas möödunud aastal 2,7 protsenti, 106,5 miljardile Rootsi kroonile. ICA kasum oli 4 miljardit krooni ehk 20,5 krooni aktsia kohta.Loe pikemalt Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757