Autor: Kaubandus.ee • 19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

R-Kiosk valis aasta frantsiisijaks Eve Muuli Kuressaarest

R-Kioski nõukogu esimees Johannes Sangnes, R-Kioski müügijuht Kai Kallas, R-Kioski frantsiisipidaja Eve Muul Kuressaarest, R-Kioski tegevjuht Tiia Ilves
Foto: R-Kiosk
Iga-aastasel Frantsiisipäeval kuulutas R-Kiosk välja aasta frantsiisipidaja, kelleks valiti Eve Muul Kuressaarest. R-Kioski frantsiisimudel on pälvinud ajakirja Directori eripreemia 2018. aasta Unistuste tööandja konkursil.

Frantsiisipidajate tunnustamiseks valib R-Kiosk igal aastal parima frantsiisipidaja, kelleks sel aastal valiti Kuressaare R-Kioski frantsiisija Eve Muul. Parima frantsiisija valiku kriteeriumiteks on kolm komponenti – äri kasvatamine vähemalt 5% võrra, väga hea klienditeenindus ning R-Kioski väärtuste järgimine igapäevatöös. Võitjaks osutunud Kuressaare R-Kiosk suutis kõik need eesmärgid täita või ületada, kasvatades näiteks müüke 17% võrreldes üle-eelmise aastaga.

“Frantsiis on turvaline viis proovida kätt ettevõtjana. Samas ettevõtte vaatenurgast on see üks parimaid viise jagada nii vastutust kui kasumit,” sõnas R-Kioski tegevdirektor Tiia Ilves. R-Kiosk on andnud frantsiisile 35 oma poodidest, kuid jätkuvalt on vabu kohti uutele frantsiisijatele.

Frantsiisipidaja - ettevõtlik väikefirma juht -  vastutab täielikult oma R-kioski igapäevase toimimise eest. Frantsiisija tööülesannete hulka kuulub lisaks tavapärasele klientide teenindamisele ka inimeste värbamine ja oma meeskonna ning väikepoe kasumlik juhtimine. R-Kioski vastutada on aga näiteks lepingud väikepoe rentimisel, IT, turundus, raamatupidamine, tootearendus, erinevad load ja litsentsid.

„Tunnustame R-Kioskit väga tubli töö eest oma uue juhtimismudeli välja töötamisel ja juurutamisel. Eriliseks muudab nende olukorra see, et valdav enamus partnereid, kelle jaoks nad tööandjad on, on tegelikult frantsiisivõtjad, ehk siis ise omaette ettevõtjad oma huvide ja keerukusega. Samas on R-Kiosk suutnud ka frantsiisimudeli muuta ühtseks juhtimismudeliks, kus on olemas selge visioon ja tegevused, et frantsiisivõtjaist töötajail oleks silm säramas ja motivatsioon kõrgel. Tegemist on nende suhteliselt värske, kuid väga jõuliselt laheda juhtimisarendusega, mistõttu tulevikus võivad nad vabalt kvalifitseeruda ka Unistuste Tööandja tiitlile,” lausus konkursi žürii liige Lauri Tabur.

AS R-Kiosk Estonia kuulub Norra pereettevõttele Reitan Group, mis on suuruselt teine esmatarbekaupade jaemüügikett Euroopas. Kontsernis töötab kokku üle 18 000 töötaja, neist Eestis ligikaudu 350. R-Kioski eesmärk on pakkuda maitsvat ja täisväärtuslikku tänavatoitu, et kiire elutempoga inimesed saaksid olla tegusad ning toimekad kogu päeva.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757