Autor: Äripäev • 5. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroapteek sai Ülikooli Apteekide ostuks loa

Euroapteek
Foto: Andres Haabu
Konkurentsiamet andis reedel heakskiidu Euroapteegi ja Yliopiston Apteekki koondumisele, see on osa Euroapotheca grupi kavast kasvada juhtivaks apteegiketiks Põhjalas ning Kesk- ja Ida-Euroopas,

Lisaks Euroapteek OÜ ja Yliopiston Apteekki OÜ koondumisele kinnitas konkurentsiamet ka Euroapotheca gruppi kuuluva hulgimüügifirma Baltfarma ja Medapta koondumise.Euroapteegi võrgustiku laienemine Eestis on osa Euroapotheca grupi strateegiast, mis seab eesmärgiks kujuneda juhtivaks apteegiketiks Põhjalas ning Kesk- ja Ida-Euroopas, teatas ettevõte.

“Vastavalt 30. jaanuaril sõlmitud ja nüüdseks ametliku kinnituse saanud tehingule saame laiendada Euroapteegi võrgustikku kokku 54 apteegile, millele lisandub täiendavalt 19 apteeki, mis tegutseb frantsiisilepingu alusel,” lausus Euroapteegi juhatuse esimees Inna Mets.Metsa sõnul viiakse Ülikooli Apteekide integreerumine lõpule eeldatavalt selle aasta teises pooles, misjärel kogu võrgustik jätkab kaubamärgi Euroapteek all.Tänavu veebruari alguses jõustus lõplikult ka Euroapotheca ostutehing Rootsis 189 Apoteksgruppeni apteegi omandamiseks.Euroapotheca grupi võrgustikku kuulub kokku 643 apteeki Eestis, Lätis, Leedus, Rootsis, Poolas ja Ukrainas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757