Hansapost: Ühinemine toob paremad hinnad ja suurema valiku

Hansaposti omanikud Taavi Rajur ja Urmas Türk
Hansaposti omanikud Taavi Rajur ja Urmas Türk

Eesti Hansaposti ja Soome Hobby Halli ühinemise tulemusena laieneb kahe ettevõtte sortiment märgatavalt ning tänu ühisele sisseostule saadakse klientidele pakkuda ka paremaid kampaania- ja tavahindu, rääkis Hansaposti juhatuse liige Taavi Rajur.

Tema sõnul muutuvad Hansaposti äri Hobby Halliga ühinemisel eelkõige mastaabid. „Meil saab koos Hobby Halliga olema üle miljoni kliendi Eestis, Lätis ja Soomes.“

Rajuri rääkis, et ühinemisega seoses füüsilisi kauplusi juurde ei tule, aga pikas plaanis kaaluvad nad uute kaupluste rajamist nii Eestis, Lätis kui Soomes. Hetkel on Hansapostil üks kauplus Järve Selveris ning Hobby Hallil kolm kauplust Soomes.

„Hansapost on olnud kogu aeg kasvule orienteeritud ning meil on olnud huvi toimetada rahvusvaheliselt,“ ütles Rajur. Tema sõnul annab Soome legendaarse kaubandusettevõttega ühinemine tohutu potentsiaali. „Soome e-kaubanduse maht on nii absoluutnumbrites, kui protsentuaalselt Eestiga võrreldes palju suurem.“ Soomes on e-kaubanduse osakaal kogu kaubandusest 10% ja Eestis on see üle 3%.

Hansapostil pole plaanis Hobby Halli kauplust eraldienda veebipoe sisse tekitada, kuid ettevõtte sortiment läheb palju laiemaks. „Meie e-poodi tulevad uued kaubamärgid ja tootegrupid,“ sõnas Rajur. Lisaks on neil plaanis tugitegevusi ühildada ning efektiivsemaks muutuda. „Üleöö ei juhtu midagi, aga edaspidi arendame IT-süsteeme ühiselt.“

Hansaposti sortimenti lisandub nii päris uusi kaubamärke, kui ka laieneb juba mitme olemasoleva kaubamärgi valik. „Kuna Hobby Halli tänasele suuromanik SGN Group on Rootsi suurima spordikaupade keti omanik, siis laieneb märkimisväärselt spordi- ja vabaajakaupade osakond. Samuti on oluline rõhk kvaliteetsel mööblil ja kodukaupadel,“ rääkis Hansaposti juhatuse liige.

Ettevõtte eesmärk on ühiselt jõuda järgmisel aastal 100 miljoni eurose käibeni. „Eestis oleme juba kolm aastat järjest kasvanud 30-40 protsenti aastas, sarnane kasv kindlasti jätkub,“ sõnas Rajur. 2017. aastal oli Hansaposti käive 29 miljonit eurot.

Täna teatasid Hansapost ja Hobby Hall ühinemisest ning ühisettevõtte rahvusvaheline käive ületab 80 miljonit eurot.  

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara