Autor: Kaubandus.ee • 13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimesed parimate toiduainete hõbemärgi saajad teada

Hindamiskomisjon
Foto: Toiduliit
Täna kogunenud Eesti Parim Toiduaine 2018 konkursi hindamiskomisjon otsustas, kes saavad Eesti Parim Valmistoit, Eesti Parim Kaste, Eesti Parim Piimatoode, Eesti Parim Pagaritoode ja Eesti Parim Kondiitritoode hõbemärgi.

Konkursi hindamiskomisjn otsustas anda Eesti Parim Valmistoit 2018 tiitli Kulinaaria OÜ Selveri Köögi kikerherne-suvikõrvitsasalatile

Selveri Köögi tootesarjas müügile tulnud värviküllane kikerherne-suvikõrvitsasalati põhitooraineks on viimastel aastatel üha jõulisemalt eestimaalaste südameid võitnud kikerherned ning värskust lisavad porgand, tomat, sojauba ja spinat. Salat on kaunistatud krõmpsuvate kõrvitsaseemnetega.

„Hindamiskomisjon tõi selle salati puhul välja uudsed komponendid ning väga tasakaalustatud maitse. Salati pakendikontseptsioon on samuti hästi läbi mõeldud - et salat säilitaks oma värskuse, on salati komponendid läbi segamata ning salati õlikaste on pakendatud eraldi topsi, millest tarbija saab salatile lisada just endale sobivas koguses kastet,“ kommenteeris Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp. 

Eesti Parima Kastme 2018 tiitli pälvis Valio Eesti Alma Kreeka DIP! kaste küüslaugu ja oliivõliga.

Valio Eesti Laeva meiereis valmiv Alma Kreeka DIP! küüslaugu ja oliiviõliga on inspireeritud traditsioonilisest kreeka kastmest skordaliast. Erinevalt tavalistest hapukoore baasil valmistatud dipikastmetest on Alma Kreeka DIP! valmistatud kohupiimakreemist.

„Tänu sellele on dip-kaste valgurikkam ning sisaldab ka kordades vähem rasva. Samuti on dipikastmel paksem kreemine tekstuur, mis tähendab, et kaste püsib suupistel ega tilgu nagu vedelamad hapukooredipid,“ sõnas Potisepp.

Eesti Parim Piimatoode 2018 hõbemärgi sai Farmi AB joogiskyr.

Skandinaavia päritolu hapendatud piimatoode Skyr on pälvinud terviseteadlike tarbijate poolehoiu, millest tiivustatuna on Farmi töötanud välja ka Skyr joogid.

„AB joogiskyr on naturaalne maitsestamata clean label jook, milles lisaks kõrgele valgusisaldusele annavad tervisele tuge ka kõhusõbralikud atsidofiil- ja bifiidobakterid. Joogiskyr on trendikas alternatiiv petile, keefirile ja maitsestamata jogurtile ning see sobib nii vahepalaks kui ka külmade suppide, marinaadide, smuutide ja kokteilide koostisesse,“ tõi Potisepp välja võidutoote omadusi.

Eesti Parim Pagaritoode 2018 hõbemärgi pälvis Eesti Pagari Peedi-porgandi-pastinaagi-pihlaka Pehmik täistera palaleivake.

Eesti Pagari Pehmik saab oma südamliku roosaka värvi köögiviljadelt, mida palaleivakeses on tervelt 30%. Peedi-porgandi-pastinaagi-pihkaka pehmik on täisteratoode, mis on väga kiudaine- ja valgurikas.

„Hindamiskomisjonile avaldas muljet see, et Pehmik on tervislik ja maitsev ning vaatamata suurele köögiviljasisaldusele siiski kvaliteetsele pagaritootele omaselt pehme, õhuline ja mahlakas,“ sõnas Potisepp.

Eesti Parim Kondiitritoode 2018 tiitli vääriliseks tunnistati Gustavi Lavendli Créme Brülee tort Matthias Cafelt.

Gustav Lavendli Créme Brülee tordi biskviit on üheaegselt efektse välimusega ning väga unikaalse maitsega.

„Tordi biskviit on immutatud lavendliõite veega ning biskviidi vahel on marjatarretis ja pähklipralinee. Kreemina on kasutatud Prosecco-toorjuustukreemi ja tort on kaetud lavendli peegelgrasuuriga. Lavendliõisi on kasutatud makroonide kõrval ka tordi kaunistusena,“ kirjeldas Potisepp uhket võidutorti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757