Autor: Kaubandus.ee • 15. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Kaubanduse Liit valis uue juhatuse ja seadis eesmärke

E-kaubanduse Liidu juhatuse esimees Mait Mäesalu
Foto: Raul Mee
Eesti E-Kaubanduse Liidu liikmed valisid ametisse uue 13-liikmelise juhatuse, kelle fookuseesmärgiks on nii Eesti mikroettevõtja kui ka suure kaliibriga e-poodide huvide edendamine siin ja sealpool riigipiire.

Juhatuse esimeheks hääletati Evelekt Hulgi OÜ (Home4you) e-kaubanduse ja müügijuht Mait Mäesalu ning aseesimeheks Maksekeskus AS tegevjuht Art Lukas. Juhatuses on kokku 6 uut liiget.

Liidu juhatuse tööeesmärke ilmestavad märksõnad nagu rahvusvahelisus ja piiriülene koostöö, usaldusmärgise kvaliteedi tagamine ning valjem hääl õigusloome protsessides. "E-kaubandus oma kiire kasvu ja ohtrate võimalustega on nagu pöörlev karusell, kuhu hooga peale hüpates võib hakata pea ringi käima. Liit on konkurentsitihedal maastikul e-kauplejatele oluliseks pidepunktiks, et nii koduturul toimetamine kui ka kasvuspurt väljapoole võimalikult hästi õnnestuks," on liidu tegevjuht Signe Kõiv veendunud. Eelmisel aastal kasvas e-kaubandus Eestis 37%, mis teeb silmad ette enamikele Euroopa riikidele.

Juhatuse esimees Mait Mäesalu kinnitab e-kaubanduse tempokat kasvutrendi. „Home4you kogemus jae- ja e-kaubanduses näitab selgelt e-kaubanduse spurti, seda juba paar viimast aastat. See omakorda nõuab jaemüügilt sammu pidamiseks kontseptsioonimuutust, nii et laias laastus toetab ühe areng teise oma,“ ilmestab Mäesalu. „Tõsi on aga ühtlasi see, et ostja on aasta aastalt enesekindlam ning tuleb poodi toodet tihti pigem vaatama, kui et ostma,“ näitlikustab Mäesalu.

Juhatuse värskeimaid liikmeid, brändi Boost Yourself kaasasutaja ning sotsiaalmeedia koolitaja Teet Torim näeb online äris muutunud tarbijakäitumist. „Ostumugavus, mida e-poed pakuvad, ei peatu kindlasti siin, kus see täna on. Oleme Boost Yourselfiga nii jaes kui veebis, kuid 2/3 müügitulust tuleb täna siiski e-poest. Konkurents uute online-ettevõtjate näol aina tiheneb, samal ajal paistab ettevõtjate üldine teadlikkus online ärist ja online turundusest madal. E-Kaubanduse Liidul on siin kindlasti oma roll täita, et tublidele alustajatele nõu ja jõuga abiks olla,“ sõnab Torim, kelle vastutusalaks E-Kaubanduse Liidus saabki haridusvaldkonna vedamine.

Värske juhatuse 13 liiget valiti lihtliikmete ning toetajaliikmete hulgast. Ametisse kinnitatud uue juhatuse koosseis perioodiks 2018-2020: 

LIHTLIIKMED

Andres Lember, Coop Eesti KeskühistuGunnar Obolenski, Selver ASMait Mäesalu, Evelekt Hulgi OÜ, (juhatuse esimees)Martin Lond, Kaubamaja AS   Merle Leemet, Breden Kids OÜPeep Kuld, ON24 AS Silver Hage, Siison OÜ  Taavi Rajur, Hansapost OÜTeet Torim, BoostMe OÜ 

TOETAJALIIKMED

Art Lukas, Maksekeskus AS, (juhatuse aseesimees)Erik Allak, Pipfrog OÜ Margot Posti, DPD Eesti AS Meelis Prett, Vaimo OÜ 

E-kaubanduse Liitu kuulub 220 e-poodi ning valdkonnaga seotud ettevõtet, kelle ühiseks huviks on e-kaubanduse arengu ja konkurentsivõime kasv nii Eestis kui piiriüleselt. Liit väljastab e-poodidele usaldusmärgist "Turvaline ostukoht", korraldab "E-smaspäeva" kampaaniapäeva.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757