Kaubamaja tegevust tunnustati Mitmekesisuse märgisega

Mitmekesisuse märgi andmine Kaubamajale
Kari Käsper, Eesti Inimõiguste Keskuse juht; Igor Grudkin, koolitaja ja...

21. märtsil anti Kaubamajale üle Mitmekesisuse märgis „Austame erinevusi“, mis on sündinud Eesti Inimõiguste Keskuse ja Sotsiaalministeeriumi koostöös.

Kaubamaja on liitunud Mitmekesisuse kokkuleppega juba 2012. aastal ning sellest ajast edendanud personalijuhtimist, mille eesmärgiks on tagada kõikidele töötajatele võrdne kohtlemine ja võimalused oma potentsiaali realiseerimiseks. See tähendab nii sallivat ja austavat suhtumist kõikide inimeste suhtes kui ka avatud töökeskkonda, töö- ja pereelu kooskõla, vastavat juhtimiskultuuri ning võrdsete arenguvõimaluste pakkumist töötajatele.

„Kaubamajas on tänu 58 aastasele ajaloole palju eripalgelisi töötajaid ning saame seeläbi eeskujuks olla ka teistele ettevõtetele. Erineva taustaga inimesed toovad endaga kaasa rohkem teadmisi, oskusi, kogemusi ja vaatenurki, nad leiavad paremaid lahendusi. See on vundamendiks, et olla tähelepanelik üksteise vajaduste suhtes ja mõista paremini ka klientide ootusi,“ räägib Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Mårtensson.

„Kaubamaja mitmekesisuse valdkonna plaanid on sisuliselt tugevad ja eriti positiivselt paistab Kaubamaja silma oskusliku kaasajana. Juhtkond ja töötajad panustavad erinevusi austava keskkonna loomisse ühiselt – see lähenemine teebki Kaubamajast ühe parima mitmekesisuse eestkõneleja Eestis,“ selgitab märgise Kaubamajale andmise põhjuseid Eesti Inimõiguste Keskuse mitmekesisuse valdkonna juht Kelly Grossthal.

Kaubamaja plaanib Mitmekesisuse kokkuleppe põhimõtteid järgides ka mitmeid edasisi tegevusi. „Kindlasti on palju veel teha, et arendada töökeskkonda ja tööprotsesse, et paremini vastata erinevate töötajate ootustele ja vajadustele. Näiteks kavatseme luua erinevaid mentorprogramme, et soodustada teadmiste ja kogemuste jagamist ja pakkuda seeläbi toetust. Samuti koolitame juhte märkama töötajate vajadusi, arendama koostööd meeskonnas ning julgustame neid olema avatud lahenduste leidmisel,“ avab Mårtensson Kaubamaja tulevikuplaane.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara