Soome alkoralli lõpp Eestis?

alkoralli
alkoralli

„Eesti viinaralli hääbus“ – nii pealkirjastas uudise Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat. Kauppalehti pealkiri kõlab „Alkoholi toomine Eestist järsus languses“.

Nimelt vähenes THLi ehk Soome heaolu- ja terviseinstituudi andmetel soomlaste poolt riiki toodud alkoholi kogus mullu viiendiku võrra ja moodustas 100%lisele alkoholile taandades 6,9 miljonit liitrit.

THLi analüütiku Thomas Karlssoni sõnul on tegemist mõõtmisajaloo madalaima tasemega. „Kuigi reisijate toodud kogust mõõdetakse küsitlustega, on langus nii märkimisväärne, et seda ei saa selgitada juhusega,“ lausus ta. Karlsson tõi mõjuriks Eesti alkoholipoliitika.

Tallinki üks suuromanikke Enn Pant lausus eilses intervjuus Eesti Ekspressile, et „viina hinna tõstmine on üks kõige rumalamaid otsuseid, mida see valitsus on teinud. See on täiesti absurdne“.

„Eks mõned soomlased tulevad siia ja oo – odav viin. Eks mõned ostavad ka, las ostavad. Aga tal tekib traditsioon, tahtmine Eestisse minna. Kui oled kolm-neli korda siin käinud, pole viin enam nii oluline. Siis mõeldakse, et olen juba Rakveres käinud, lähme ka Haapsallu,“ lausus Pant.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara