Autor: Kaubandus.ee • 6. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKEA avab esimese kaupluse linna südames

IKEA Viini kesklinnas
Foto: Zoom VP.at
Rootsi mööbligigant Ikea plaanib avada esimese linna südames paikneva kaupluse. Kauplus tuleb Viini läänes asuva raudteejaama lähedusse.

Ikea palus 9 arhitektil kavandada neile linnasüdames asuva kaupluse projekt. Ettevõttele meeldis Viini arhitektide projekt „Querkraft“ nii palju, et nad kutsusid samad inimesed seda projekti arendama, kirjutab Across Magazine. Tänaseks on see projekti põhitalasid.

„Viimased kuud oleme väga tugevalt töötanud hoone idee loomisega, mis oleks atraktiivne kohtumispaik kõikidele ja samal ajal vastaks inimeste jätkusuutlikkuse ja ettevõtte kontseptuaalsetele õuetele,“ ütles IKEA kinnisvarahaldaja Rodolphe de Campos.

Muutuv tarbijate käitumine

Viini kesklinna IKEA saab olema totaalselt teistsugune, kui ettevõte varasemad kauplused. Antud pinnal leiavad kliendid mitmeid huvitavaid lahendusi, mis nõuavad uusi lähenemisviise.

Üks eripära on see, et seal saab näha ja proovida kõike, mis ettevõttel pakkuda on, kuid osta saab ainult kaasaskantavaid tooteid, mida on mugav metroo peale võtta, kanda jala või jalgrattaga. Kontseptsiooni kohaselt saab muid tooteid tellida ja need tarnitakse kiiresti soovitud aadressile.

Selle kontseptsiooni loomise põhjus on mobiilsus ja ostukäitumise muutused. IKEA vastab neile muutustele ning kuna paljudel Viinis asuvate linnaosade elanikel ei ole enam autosid, siis kaupluse asukoht on ideaalne, sest seal saavad kokku kaks metrooliini, mitmed trammiliinid, rongid, rattateed kui ka jalakäiguteed.

Samuti on muutunud tarbijakäitumine, inimestele meeldib ostelda, proovida uusi asju, katsuda ja testida ning konsulteerida spetsialistidega. Kuid inimesed ei soovi ise enam suuri oste koju viia, vaid eelistatakse, et see nende eest ära tehakse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757