Autor: Kaubandus.ee • 10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veljo Ipits valiti teist korda Toiduliidu volikogu esimeheks

Veljo Ipits
Foto: Raul Mee
Eesti Toiduainetööstuse Liidu üldkoosolek valis Veljo Ipitsa ühehäälselt liidu volikogu esimeheks järgmiseks kolmeaastaliseks ametiajaks.

Veljo Ipits on Toiduliidu volikogu juhtinud alates 2015. aastast. Ta on AS-i Salvest omanik ja nõukogu esimees ning oma pikaajalise tööga on ta andnud suure panuse kodumaise põllumajanduse ja toidutööstuse arenguks. Ühtlasi pälvis Ipits käesoleval aastal Vabariigi Presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

“Senised kolm aastat Toiduliidu volikogu eesotsas on olnud töisemad, kui algselt eeldasin. Oleme pidanud tegelema mitmete oluliste teemade ja väljakutsetega, mida valitsuse vahetus, uued maksureformid jm kaasa on toonud. Seejuures on mul hea meel, et oleme suutnud Toiduliidu liikmete ja kohaliku toidutööstuse huve alati kaitsta. See eesmärk on mul oma töös kahtlemata ka järgmisel kolmeaastalisel ametiajal,” ütles Ipits.

Ta on veendunud, et Toiduliidu liikmed tajuvad liidu tugevat panust sektori jaoks olulistel teemadel kaasarääkimisel. “Toiduliit on hinnatud koostööpartner ministeeriumitele ja erinevatele asutustele. Meie soov on, et toidutööstus ja riigi majandus tervikuna areneksid ning et nii sektorisiseselt kui üldiselt säiliksid dialoog ja üksteisemõistmine. On oluline, et Eesti toidutööstuse ekspordivõimekus kasvaks ning eesmärgid oleksid siin ühised.“  

Toiduliidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon. Täna kuulub liitu erinevate ettevõtete ja organisatsioonide näol 64 liiget, kes annavad üle 85% Eesti toiduainetööstuse käibest.

Liidu volikogu moodustavad kuni 30 erinevat Eesti toidutööstuse juhtivesindajat. Volikogu juhtkogusse kuuluvad lisaks Veljo Ipitsale ka Asso Lankots (Leibur AS), Kaido Kaare (Kalev AS), Kaido Salurand (Balbiino AS), Olle Horm (Atria Eesti AS), Peeter Võrk (MTÜ Eesti Õlletootjate Liit) ja Ülo Kivine (Saaremaa Piimatööstus AS).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757