Autor: Kaubandus.ee • 13. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjate Keskliit valis võimekaimaks tööandjaks Rimi

Rimi Ülemiste kassa invatõstuk
Eesti Tööandjate Keskliit kuulutas täna välja võimekaima tööandja – auhinna pälvis Rimi Eesti. Konkursi eesmärk oli tunnustada tööandjat, kes on võtnud südameasjaks toetada vähenenud töövõimega töötajaid kui väärtuslikku personali.

„Rimi on juba üle 10 aasta värvanud erivajadusega inimesi – hetkel on meie kauplustes ligi 200 vähenenud töövõimega töötajat,“ sõnas Rimi personalijuht Kaire Tero. Tema sõnul ei olnud 10 aastat tagasi vähenenud töövõimega inimeste värbamine lihtne.

"Puudega inimesed pelgasid töökohta nii avalikus sektoris nagu seda on kaubandus: kardeti, kas saadakse tööga hakkama ning samuti kolleegide ja poekülastajate suhtumist. Tänaseks teame, et puudega inimesed oskavad oma tööd suurepäraselt, on head kolleegid ning kauplusekülastajad suhtuvad neisse positiivselt," rääkis Tero. Rimi peab oluliseks ka aastatepikkust selgitustööd ning sõnumi viimist avalikkuseni selle kohta, et vähenenud töövõimega inimeste värbamine on tunnustust väärt ning ei too kaasa raskusi. 

Rimi töökeskkonna juht Egne Kurvits rääkis, et nad on näiteks kohandanud töökohti liikumispuudega inimestele, hankinud abivahendeid suhtlemiseks kuulmispuudega töötajatele ning aidanud erivajadustega töötajaid teiste abivahenditega. 

„Paigaldasime tänavu esimese jaeketina Eestis kassasse invatõstuki, et ratastooliga inimesel oleks ergonoomilisem ja mugavam oma tööd teha. Ratastoolis olevatel kassapidajatel on kõige mugavam töötada oma toolis, mis on kohandatud tema järgi ja millega ta on harjunud liikuma," ütles Kurvits. Ta lisas, et inimene saab sõita oma tooliga kassasse ning reguleerida tõstuki just talle sobivale kõrgusele. "Esimene tõstuk asub Ülemiste Rimi kassas ning ratastoolis kassateenindaja on uue lahendusega väga rahul. Järgmiseks on meil plaanis paigaldada invatõstuk Pirita Rimi kassasse,“ sõnas Kurvits.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul on vähenenud töövõimega inimeste näol enamasti tegemist kõrgelt motiveeritud inimestega, kes soovivad anda oma panuse meie kõigi edusse. „Ettevõtted, kes suudavad neid edukalt kaasata, on kindlasti tugevama konkurentsivõimega ning nendelt tasub õppida,“ toonitas Tamsar.

Võimeka Tööandja tunnustamist korraldas Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Sotsiaalministeeriumi ja Personalijuhtimise ühingu PARE-ga. Võimeka Tööandja tunnustamist toetas Euroopa Sotsiaalfond.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757