Mis seisus oled sina võrreldes konkurendiga?

kastid, konkurentsiraport
kastid, konkurentsiraport

Et kaubandussektoris teisi edastada, on ettevõtete vahelises võidujooksus tähtis teada, kus parasjagu asutakse võrreldes konkurendiga. See annab eelduse olla vähemteadlikest konkurentidest mõned sammud ees.

Äripäeva Infopangal valmis äsja analüüs sellest, mis on jae- ja hulgikaubandusettevõtetes selle aasta alguses toimunud, kellele kui palju raha on laekunud, kui palju suurem või väiksem on see võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning kui palju on töötajaid juurde värvatud või koondatud.

15 suurima käibega kaubandusettevõtet 2018. aasta I kvartali andmete põhjal:

 1. ORLEN EESTI OÜ (käive kahanes 8%)
 2. MAXIMA EESTI OÜ (käive kasvas 8%)
 3. MANOIR ENERGY OÜ (käive kasvas 162%)
 4. TOYOTA BALTIC AS (käive kasvas 30%)
 5. RIMI EESTI FOOD AS (käive kahanes 3%)
 6. SELVER AS (käive kasvas 5%)
 7. MAGNUM MEDICAL OÜ (käive kasvas 12%)
 8. COOP EESTI KESKÜHISTU (käive kasvas 9%)
 9. NESTE EESTI AS (käive kahanes 10%)
 10. OLEREX AS (käive kasvas 4%)
 11. CIRCLE K EESTI AKTSIASELTS (käive kasvas 14%)
 12. BALTIC AGRO AS (käive kasvas 5%)
 13. GRAANUL INVEST AS (käive kahanes 39%)
 14. ALEXELA BUNKERING OÜ (käive kasvas 141%)
 15. PRISMA PEREMARKET AS (käive kahanes 3%)

Jae- ja hulgikaupmeestest oli kõige suurem käive 2018. aasta esimeses kvartalis Orlen Eesti OÜ’l, kes tegeleb vedelkütuste hulgimüügiga. Ettevõte turustab bensiini, diislikütust, bituumentit ja lennukikütust. Orlen Eesti esimese kvartali käive oli 197,96 miljonit eurot, kuid käive kahanes 8% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Teise suure vedelkütuste hulgimüüja Jetoili käive vähenes 44% võrreldes aasta varasema perioodiga. 2018. aasta esimese kvartali käive oli 30,65 miljonit eurot.

Suurima käibega toidukaupade jaekett oli esimese kvartali andmete põhjal Maxima Eesti, kelle käive oli esimeses kvartalis 159,56 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvatas ettevõte käivet 8%. Käibe sisse kuulub: müügitulu, reklaamitulu, renditulu, muud tulud, kaupade sisseostud EL-ist jmt.

Autode hulgimüügiga tegelevatest ettevõtetest suutis 30% enda käivet kasvatada Toyota Baltic. 2018. aasta esimeses kvartalis oli ettevõte käive 130,74 miljonit eurot ning eelmine aasta sama periood oli ettevõte käibeks 100,90 miljonit eurot.

* andmed pärinevad maksu- ja tolliameti I kvartali makstud maksude tabelist, kus üks osa on ka käive 2018 aasta I kvartalis (detsember, jaanuar, veebruar). Käibeks loetakse käibedeklaratsioonide ridade 1, 2 ja 3 summa. Üldjuhul on tegemist konsolideerimata andmed. 

Osta 2018. aasta jae- ja hulgikaubandusettevõtete esimese kvartali käibekasvu, töötajate arvu muutuse, tööjõu- ja riiklike maksude tasumise võrdlustabel eelmise aasta sama perioodiga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara