Autor: Märt Belkin • 23. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automüüja saab uue omaniku

Foto: EPA
Peugeot’ autode Eesti maaletooja KW Bruun Baltic saab peagi uue omaniku.

Praegu on KW Bruuni omanik Taani firma Interdan Bil, selgub konkurentsiametile esitatud koondumise teatest. Kontserni tulevikustrateegia on aga keskendunud eelkõige sõidukite müügile Taanis ja Rootsis, nii et siinse üksuse müük on samm laiemast plaanist.Automüüja ostab ära Soomes registreeritud ettevõte Auto-Bon Oy, mille omanik on George Bassadone. Ärimehele kuulub ka Eestiski tegutsev Bassadone Automotive Nordic Oy, mille ettevõtted tegelevad Hyundai, Isuzu, Suzuki ja SsangYongi autode maaletoomise ning hulgimüügiga Baltikumis, sealhulgas ka Eestis. Lisaks impordivad need firmad siia ka varuosi ja autotarvikuid.

KW Bruuni turundusjuht Kerli Maro ütles märtsi lõpus Leedu ärilehele Verslo Žinios, et muudatused ei mõjuta Peugeot’ kliente ega kohalikke esindajaid.Konkurentsiametile esitatud teate järgi soovib Auto-Bon tõsta Peugeot’ kaubamärgiga sõidukite müügi ja kogu kontserni tegevuse efektiivsust Baltikumis, ent ka laiemalt. „Bassadone Group on Euroopa vanim Peugeot’ edasimüüja, näeme omandamist loomuliku sammuna, et tõhustada koostööd tootjaga ja haarata uusi turge,“ vahendas Verslo Žinios Bassadone Automotive Nordicu juhatajat Anttis Ruhaneni.Kui firma Bassadone grupiga liidetakse – tehing vajab veel konkurentsiameti heakskiitu –, hakkab ettevõte kandma Auto-Bon Balticu nime.Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757