Autor: Äripäev • 24. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Limonaadimaks ei ole riigiabi

Foto: EPA
Magustatud jookidele kehtestatud maks ei ole riigiabi teistele suhkrut sisaldavatele toodetele, sest limonaad on lihtsalt tervisele liiga kahjulik, otsustas Euroopa Komisjon.

Komisjon langetas otsuse riigiabi osas, sest Iirimaa soovis kehtestada maksu vee- või mahlapõhistele jookidele millele on lisatud vähemalt 5 grammi suhkrut 100 grammi kohta. Igaks juhuks pöörduti aga Komisjoni poole, sest oli hirm, et tegemist on teiste suhkrurohkete toodete ebaause eelistamisega.

Komisjoni otsuse järgi võib limonaadi maksustada küll, sest erinevalt teistest suhkrusisaldusega toodetest puudub limonaadil üldse mingi toiteväärtus, selle tarbimine kipub süvenema liigtarbimiseks ning põhjustama liigkaalu.

Seetõttu leidiski Komisjon, et limonaadide maksustamine on ennekõike kooskõlas tervishoiupoliitiliste eesmärkidega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757