Autor: Kaubandus.ee • 8. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elme Metall viib grupi logistika- ja teeninduskeskuse Tallinnast Riiga

Georgiy Grigoryan
Foto: Andres Haabu
BLRT Gruppi kuuluv Elme Metall vähendab Tallinna keskuse rolli grupi logistika korralduses ja kavatseb laiendada logistika- ja teeninduskeskust Riias. Eesti kliente suurkeskuse Riiga rajamine samas ei mõjuta.

Elme Metalli juhatuse liige Georgiy Grigoryan ütles, et esimene etapp Riia logistika –ja teeninduskeskuse rajamiseks sai läbitud 2010. aastal, mil ettevõte ostis Riias endise metallitehase kinnistu. „Sellega seoses vähendame laomahte meie Tallinna ja Tartu keskustes. Tänu viimaste aastate grupi mahtude ja käibe stabiilsele kasvule taaselustame nüüd oma plaani luua 9 hektari suurusele maatükile logistika- ja teeninduskeskus. Seeläbi saame ammu otsitud võimaluse pakkuda meie klientidele uusi tooteid ja teenuseid ning lühendada tellimuste täitmise tähtaegu. Oluliseks peame ka võimalust kasutada edaspidi metalli ja metalltoodete vedamiseks meretransporti,” sõnas Grigoryan.

Tarbimisnõudluse ja müügiefektiivsuse kasvust tingituna suurenesid kontserni eelmise perioodi mahud 15% võrra. See andis ettevõtte juhatusele võimaluse naasta varem välja kuulutatud pikaajalise logistika arendamise ja ladustamise infrastruktuuri optimeerimise plaani rakendamise juurde. Riiga rajatav logistikakeskus saab keskseks baasiks Elme Metalli müügitegevuse arendamiseks ning klientide teenindamiseks Balti riikides ja Põhjamaades.

Paralleelselt jätkub ettevõtte stabiilne kasv ja teistel turgudel. “Laiendame ka pakutavate toodete ja teenuste ringi oma tänastel turgudel ja kavatseme laieneda uutele. Meie eesmärk on liidripositsiooni säilitamine ning metallimüügi ja -töötlemise turuosa järjepidev kasvatamine,” ütles Grigoryan.

BLRT Gruppi kuuluv Elme Metall tegeleb valtsmetalli müügi ning metalltoodete töötlemisega. Täna on Elme Metall ligi 500 töötajaga rahvusvaheline ettevõte. Tal on haruettevõtted Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas ja Venemaal. Elme Metall tegutseb masinaehituse, samuti tööstus-, tsiviil- ja taristuehituse sihtturgudel, laevaehituse, maismaa ja avamere tuuleenergeetika, nafta- ja gaasitööstuses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757