10. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann müüs maha ajaloolise ärihoone

Foto: MAURITZ ANTIN, EPA
Soome kaubanduskontsern Stockmann teatas kolmapäeval, et müüs ära Helsingi kesklinnas asuva Kirjatalo-nimelise ajaloolise ärihoone.

Soome arhitekti Alvar Aalto kavandatud Kirjatalo uus omanik on rahvusvaheline investeerimisfond AEW Europe City Retail Fund, mis maksab hoone eest 108,6 miljonit eurot. Stockmanni kolmapäevase pressiteate kohaselt toob 8860-ruutkilomeetrine kinnisvara aastas 7 miljonit eurot üüritulu. Hoone suurimad üürnikud on Bonnier Groupile kuuluv Akateeminen Kirjakauppa ja poekontsern HOK-Elanto.

Helsingi börsil võeti uudis vastu rõõmuga, sest firma sõnul kasutatakse saadud raha võlakoorma vähendamiseks. Peagi loodab ettevõtte juhtkond hankida kapitali ka Peterburi kaubanduskeskuse Nevsky Centre'i müügist. Stockmanni A-aktsia kallines kolmapäeval 4,96% ning B-aktsia 4,53%.

Autor: Lauri Teder, Äripäeva kaasautor

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757