Keeleinspektsioon teostas kauplustes kontrolli

Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv

Sellel nädalal külastas Keeleinspektsioon hotelle ja kauplusi ning tõi eeskujuks Selveris töötava iraanlasest kassapidaja, kellel oli sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam.

Keeleinspektsioon jätkab hotellide avaliku teabe kontrolliga. Sel nädalal kontrolliti kolme Tallinnas asuvat hotelli, kõigis leidis keeleametnik keeleseaduse nõuete rikkumisi ning hotellidele saadetakse märgukiri.

Jätkus Maxima Eesti OÜ Smuuli Maxima XX töötajate eesti keele oskuse kontroll. Kolmest uuest töötajast kaks peavad sooritama eesti keele eksami. Varasem Keeleinspektsiooni ettekirjutus oli 10-l, kõigi ettekirjutuse tähtaega pikendati, kolmele töötajale tehti sunniraha hoiatus.

Kontrolliti AS Selver Järve Selveri kaupluse töötajate eesti keele oskust. Järve Selveris on 154 töötajat, eesti keele eksami peavad sooritama 8 ja kahele töötajale tehti ettekirjutus täiendada eesti keele oskust. Positiivne näide Järve Selveris oli iraanlasest kassapidaja, kellel on sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam. Kaupluse juht jälgib, et keeleoskuseta töötajad ei ole müügisaalis, vaid teevad selliseid töid, kus klientidega pole vaja suhelda.

AS OG Elektra Kari tänaval asuva Grossi poe ühel töötajal pikendati ettekirjutuse tähtaega, ühtlasi tehti hoiatus selle kohta, kui ettekirjutus on tähtpäevaks täitmata, on Keeleinspektsioonil õigus töötaja suhtes rakendada sunniraha.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara