Autor: Kaubandus.ee • 15. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

R-Kiosk võtab suveks tööle 30 noort

Lähenev suvi ajendab suurt hulka noori otsima võimalusi lisaraha teenimiseks. Populaarseks valikuks on seejuures töö klienditeenindajana. Pidades oluliseks pakkuda noortele võimalust omandada mitmekülgset töökogemust, võtab R-Kiosk saabuval suvel tööle 30 noort, kel vanust vähemalt 18. eluaastat.

R-Kioski personalijuht Piret Aess märgib, et kuivõrd tehnilised oskused on kiiresti omandatavad, oodatakse tööle kandideerijatelt eelkõige vastutustundlikkust, teotahet ning valmisolekut inimestega suhelda. “Särav ja positiivne isiksus on see, keda tõeliselt ootame,” ütleb ta.

Tänased noored mõistavad hästi tööalaste kogemuste hankimise olulisust. Saadakse aru, et konkurentsivõime suurendamiseks vajalikke teadmisi ja oskusi pole võimalik omandada üksnes kodus või koolis. Aess märgib, et isiksuseomadused nagu kannatlikkus, tähelepanelikkus, empaatiavõime ja paindlikkus on klienditeenindajana töötanud inimeste seas sageli keskmisest kõrgemalt arenenud. “Põhjusel, et mainitud omadused on tööturul kõrges hinnas, pakub kogemus teenindussektoris suurepärast võimalust karjääriredelil kiiresti tõusmiseks,” ütleb ta.

Kuivõrd suveperioodiks on noori kolleege tööle võetud ka varasematel aastatel, jagub Aessi sõnul ettevõttel piisavalt teadmisi, mis aitavad R-Kioskist saadava kogemuse muuta võimalikult meeldejäävaks ning seda positiivses mõttes. Muuhulgas antakse esmane väljaõpe, et jaekaubanduse ja poetehnikaga tutvuda. Seda selleks, et noore sisseelamine keskkonda oleks võimalikult sujuv. Samuti on välja töötatud palgasüsteem, mis võimaldab ise enda sissetuleku suurust mõjutada. “Lähtuvalt tagasisidest pakume tasu, mis võimaldab täide viia mõne unistuse - olgu selleks uus telefon, suusapuhkus mägedes või soojamaareis. Varasematel aastatel on suvel R-Kioskis töötanud noored suutnud seda planeeritud majandamise juures endale lubada,” toob Aess välja.

Abiturient Roland Rikolas, kes töötanud R-Kioskis käesoleva aasta algusest, hindab ettevõtte töökultuuri kõrgelt. “Tööde teostamiseks antakse arusaadavad juhised ning neid on võimalik teha toetavas ja positiivses õhkkonnas,” ütleb ta.

Särasilmne noor Diana Plešankova, kes samuti üsna värskelt R-Kioski kollektiiviga liitunud, märgib, et imetleb ettevõtte juhtkonda, töökeskkonda ja kolleege. “Ma ei tunne end kellegi alluvana, vaid moodustame justkui suure perekonna, kus üksteist hoitakse. Lisaks on töökohustused ja palk tasakaalus,” toob ta välja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757