Kuidas Eesti ettevõtjad oma tooteid Amazoni viivad?

Mihkel Moosel ja Egle Raadik-Gonchev
Mihkel Moosel ja Egle Raadik-Gonchev

Äripäeva raadiosaates Globaalne pilk rääkisid Scandinavian OÜ juhatuse liige, internetiturundaja ja koolitaja Egle Raadik-Gonchev ja Amazoni agentuuri Digital Merchant asutaja Mihkel Moosel, kuidas Eesti ettevõtjad oma tooteid maailma suurimatesse digipoodidesse viivad.

Digital Merchant Amazoni agentuur pakub teenust, et aidata Eesti ettevõtjatel luua kasumlik ärikanal Amazonis. „Seal kanalis on suur müügipotentsiaal. Hea võimalus on seal tekitada kiiresti ja lihtsa vaevaga lisakäive,“ rääkis Mihkel Moosel. Tema sõnul on Amazonis kindlasti lihtsam oma tooteid müüa, kui e-pood luua.

Mooseli sõnul on oluline see, et tooted oleksid Amazoni mõistes konkurentsivõimelised, eristuksid ja oleksid konkurentidest paremad, mõistliku hinnaga ning neile oleks ka nõudlus. „Tootjad, kellege oleme koostööd teinud, siis need on võrdlemisi kiiresti saavutanud viiekohalised kuukäibed,“ sõnas Moosels.

„Ettevõtetel on Amazonist hea välja võtta tulevikutrendid ja suunad, mis suunas peaks täna mõtlema,“ rääkis Egle Raadik-Gonchev. Ta tõi näite et kui toota puidust esemeid, siis Amazonis saab koheselt pildi ette, milliseid esemeid, mis kogusega müüb. "Seal on hea võimalus hoida pilk peal turu hinna ja nõudluse trendide."

Raadik-Gonchevi sõnul müüvad Amazonis hetkel kõige paremini elektroonika segmendi tooted, mis moodustab kogu globaalse ettevõtte käibest 40%, teisel kohal on kodukaubad ning siis tulevad vitamiinid ja toidulisandid. „Need on kõik konkurentsitihedad valdkonnad.“

Amazoni agentuuri üks suurimaid kliente on täna Wendre, kellel aidati Saksamaa turule minna. Nad on veel koostööd teinud Breden Kidsi, Turblissi ja Click and Grow’ga. Mooseli sõnul ettevõtete huvi iga päevaga kasvab.

Kuula täispikka saadet ning saa teada, kuidas Amazoni rankingus kõrgel tasemel püsida, kuidas vältida kauba puudujääki ning kellest võib saada Euroopa suurim e-pood?

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara