Ülemiste kaubanduskeskus on ametlikult Eesti kõige jätkusuutlikum hoone

Ülemiste keskus
Ülemiste keskus

KEN klastri aastakonverentsil võttis Linstow Management´i projektijuht Andis Kublacovs vastu auhinnakonkursi “Eesti kõige jätkusuutlikum hoone 2018” peaauhinna, mis omistati Ülemiste keskuse laiendusprojektile.

Eesti Green Building Councili (GBC) poolt välja antud ametlik auhind oli määratud jätkusuutliku arenduse täielikule tipptasemele.

"Ülemiste keskus pole mitte ainult jätkusuutlik, vaid ka rahaliselt käibelt edukas ja see tendents üksnes kasvab. Keskus laieneb veelgi edasi“, ütles projekti nõustanud ja auditeerinud Hadley Barrett. "Jätkusuutlik arendusetegevus kogu protsessi vältel on end õigustanud, kuna tulemus on selline, et ehitis püsib 4 aasta möödudes endiselt kõige jätkusuutlikumana Eestis".

Konkursil osalenud objekte hindasid kogu kinnisvara arenduse jätkusuutliku ehitustsükli põhjal 5 sõltumatut eksperti, nende seas esindajad TTÜ-st, arhitektuuri, omanikujärelvalve, ehitusliku projekteerimise ja tootmise aladelt.

"Kuna hindasime mitmeid erinevaid kategooriad, siis esitatud andmed olid üsna põhjalikud ja andsid piisavalt detailse ülevaate iga hoone kohta.", kinnitas þüriisse kuulunud Gery Einberg (GECC), riiklikult tunnustatud kinnisvaraekspert ja konsultant. Kohtunike otsus võitja osas oli täiesti üksmeelne, Eesti kõige jätkusuutlikuma hoone kvaliteeti tõestab ka BREEAM-i hinnang “Hea“ (Good), mis tähendab sisuliselt “Väga Hea” (Very Good) kui võrrelda teiste sertifikaatidega.

Linstowi juhatuse esimees Frode Gr¸nvold väljendas täit rahuolu ja rääkis edasistest plaanidest: "Oleme uhked auhinna üle, mille on andsid välja valdkonna asjatundjad. Linstow paneb suurt rõhku jätkusuutlike projektide arendamisele ja hindab kõrgelt seda, kui need jõupingutused leiavad tunnustamist. Ülemiste on nüüd läbimas järgmist arengufaasi, mis tugevdab keskuse positsiooni Tallinna juhtiva kaubandus- ja meelelahutuskeskusena. Meie kommertspakkumine tugevneb ja laieneb veelgi, samuti jätkub meie keskendumine jätkusuutlikele lahendustele“.

Jätkusuutlikus ja keskkonnasäästlikkus on terminid, millest ükski arendaja ei saa ja ei tohiks tänasel päeval üle ega ümber vaadata. "Ja mul on hea meel olla sellise konkursi võitja, aga veel rohkem on hea meel selle üle, et sellist mõttelaadi esiletoov konkurss on ellu kutsutud," ütles Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.

Konkursi läbiviimise ja prestiiþse auhinna üleandmise tulemusena loodab Green Building Council julgustada üha enam Eesti ettevõtteid järgima sertifitseerimise nõudeid hoonete arendusel, sest jätkusuutlike vahendite kasutamine kätkeb endas - kõigele muule lisaks - ka kasumlikkust. GBC juht Hadley Barrett on veendunud, et jätkusuutlikkus on hea inimestele, nende heaolule ja planeedile.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara