Autor: Kaubandus.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millise tempoga paigaldab Omniva uusi pakiautomaate

Omniva on paigaldamas uusi pakiautomaate nii linnadesse kui väiksematesse asulatesse ning laiendab olemasolevaid populaarseid pakiautomaate. Käesoleval aastal plaanib ettevõtte kasvatada oma pakiautomaadivõrgustiku Eestis kaks korda suuremaks.

Omniva juhatuse liikme Ansi Arumeele sõnul on pakiautomaadid tänu oma kiirele levikule ning kasutusmugavusele kogu Baltikumi inimeste esimeseks tarne-eelistuseks. „Uuringud näitavad, et üle 80% pakisaajatest ja saatjatest eelistab võimalusel pakkide saatmiseks ja kättesaamiseks pigem pakiautomaati – see on lihtne kasutada, mugav, kiire ning pidevalt kättesaadav,“ selgitas Arumeel.

Kui seni on pakiautomaadid olnud eelkõige linnade ja suurte asulate luksuseks, siis käesoleva Omniva kevadise laienemise tulemusena jõuavad 20 uue põlvkonna pakiautomaati muuhulgas ka väiksematesse asulatesse. Seetõttu muutub põhiliseks kujunenud paki saatmine ning kättesaamine piirkonnas kordades mugavamaks ning kellaajast sõltumatuks. „Märkimisväärne hulk aktiivseid e-ostlejaid elavad just maapiirkondades, mistõttu ei jää pakiautomaat enam vaid linnale omaseks mugavauseks. Pakiautomaate plaanime paigaldada just neisse kohtadesse, kus nende järele ka nõudlust on,“ selgitas Arumeel.

Viimaste nädalate jooksul on pakiautomaadid jõudnud juba 11 uude asukohta, lähinädalatel lisandub veel 15 uut asukohta. Keskmiselt lisandub Omniva võrgustikku üks pakiautomaat tööpäevas. Lisaks laiendatakse 22 olemasolevat populaarset automaati suuremaks, et suurenenud nõudlusega toime tulla. „Näeme, et populaarseimate pakiautomaatide puhul on aktiivsete e-ostlejate hulk ning nõudlus pakiautomaaditeenuse järele suurem, kui tänane pakiautomaat teenindada suudab. Seetõttu otsustasimegi ka olemasolevatele pakiautomaatidele märkimisväärselt kappe juurde lisada,“ selgitas Arumeel.

Aasta teises pooles kasvatab Omniva oma pakiautomaadivõrgustiku märkimisväärselt suuremaks. „Kuna huvi pakiautomaatide vastu on jätkuvalt suur, siis kasvatame teisel poolaastal oma võrgustiku Eestis ligi kaks korda suuremaks. Kogu Baltikumi võrku lisame üle 200 uue pakiautomaadi ning plaanime seeläbi ka tulevikus olla Baltikumi konkurentsitult suurima võrgustikuga logistikaettevõte,“ lisas Arumeel.

Uue põlvkonna pakiautomaadid töötavad uuel pilootfaasis oleval ning pidevalt arendataval tarkvaral. Kliendi jaoks on uus pakiautomaat taotuslikult nii välimuselt kui kasutuskogemuselt sarnane olemasolevate automaatidega. Lähiajal võimaldab uus tarkvara aga pakiautomaadi kasutamist veelgi mugavamaks muuta. Muuhulgas on pakiautomaadi kaudu võimalik pakki ka e-poele tagastada. Selleks tuleb vaid oma kaup viia vastava koodiga samasse automaati, millest pakk kätte saadi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757