Autor: Äripäev • 28. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PERHi ja Apotheka vaidluses ei paista lõppu

Vaidlus Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) fuajees asuva apteegi üüriruumide üle on kestnud juba kaheksa kuud. Nüüd ilmnes, et kohus ei saagi veel istungiaega paika panna.
Apotheka
Foto: Raul Mee

Nimelt on PERH seni katsetanud võimalusi, kuidas tagada, et nad saaksid pika kohtuvaidluse lõpuks apteegilt kahjuhüvitise välja nõuda, kirjutab Eesti Päevaleht. Haigla pelgab, et muidu ei pruugi nad Apothekalt ehk Terve Pere Apteek OÜ-lt vaidluse lõppedes enam sentigi saada. Ametlike andmete järgi viimastel aastatel mitme miljoni euroga kahjumisse jäänud firma võib selleks ajaks näiteks pankrotti minna.

Pärast mitut katset on nüüüd asjad nii kaugel, et esimese astme kohus on PERHi kahjuhüvitise garantiiks valmis arestima apteegi kontod kokku ligi 260 000 euro ulatuses, kuid Terve Pere Apteek OÜ kaebas rahuldatud taotlused edasi. Kuni need kaebused pole kõrgemas kohtuastmes lahendatud, ei saavat maakohus asja sisuliselt arutama hakata.

Haigla ja apteegi üürivaidlus algas mullu 2. oktoobril, kui Apotheka üürileping PERHis lõppes. Haigla korraldas eelmise aasta juulis üürniku leidmiseks avaliku konkursi, mille võitis Benu Apteek Eesti OÜ. Benu ei ole konkurendi tegevuse tõttu saanud siiani haiglas apteeki avada.

Eesti Päevalehe artiklis leitakse, et PERHi juhtkond võib peagi mõista, et lihtsam on konkurss tühistada ja puuküürnikuga kokkulepe sõlmida. Siis lõpeks praegune patiseis, kus haigla ei teeni üüritulu (ligi 40 000 eurot kuus), ja ühtlasi pääsetaks lõputuna näivast kohtuvaidlusest.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757