Autor: Kaubandus.ee • 31. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela laienes Poola

Alates eilsest hakkas Alexela pakkuma tankimisvõimalust Poolas. Koos juba varem lisandunud Läti ja Leedu tankimisvõimaluste ning Alexela Eestis asuvate tanklatega saavad Alexela kliendid oma kütusepaake täita nüüd 2604-s tanklas.
Alexela tanklakett Rocca al Mares

„Alexela otsus pöörduda välisturgudele oli ajendatud eeskätt meie klientide soovidest ja vajadustest. Ulatuslikud aktsiisitõusud on suure osa transpordi- aga ka märgatava osa erasektori tankimistest viinud Eestist välja. Tanklaketi vaatevinklist on see kahtlemata murettekitav olukord. Soovime oma kliente hoida ning seega tahame pakkuda järjest paremat ja mugavamat teenust. Soodsama tankimisvõimaluse pakkumine piiri taga Lätis, Leedus ja nüüd ka Poolas on olnud meile seega möödapääsmatu valik. Äriklientidele pakume ka kohest käibemaksu tagastuse võimalust, mis teeb välisriigis tankimise kliendi jaoks eriti mugavaks,“ selgitas Alexla grupi juhatuse liige Alan Vaht.

„Kahtlemata loodame kütusemüüjana, et riik vaataks senise aktsiisipoliitika üle. Tänaseid kütusehindu arvestades maksaks pikamaa-auto ühe paagitäie Eestis tankimisega 170 eurot enam kui tehes seda teekonnal läbi Läti, Leedu ja Poola. Keskmise suurusega transpordiettevõtte jaoks tähendab Eestis tankimine seega täiendavaid kulusid üle 200 tuhande euro aastas. Välisvedajatega konkurentsis püsimiseks on ainsaks võimaluseks pikamaa-autode tankimine Eestist väljas,“ tõi Vaht välja peamise põhjuse, miks suur osa tangitud kütuseliitreid ja maksuraha kaotatakse hetkel piiri taha.

Ärikliendid saavad Poola partnerite juures tankida mugavalt, kasutades Alexela Maksekaarti.

2017. aasta novembris hakkas Alexela pakkuma tankimisvõimalust 127-s Läti tanklas, millele tuli täiendus 2018. aasta jaanuaris 193 Leedu tankla näol. Eilsest lisandusid Alexela partnertanklate hulka ka 2182 bensiinijaama Poolas. Koos Eestis paiknevate Alexela nime kandvate tanklatega saavad ettevõtte ärikliendid tankida nüüdsest kokku seega 2604-s tanklas. Eraklientide tankimisvõimalus kehtib täna lisaks Eestile Lätis ja Leedus.

Alexela on eestimaine ettevõte, mis tegutseb peamiselt energeetika valdkonnas. Eesti turul unikaalse kombinatsioonina kuuluvad ettevõtte tooteportfelli elekter, maagaas, balloonigaas, mahutigaas ning läbi 102 üle Eesti asuva tankla ka autokütused. Alexelal on 31 tanklapoodi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757