Autor: Kaubandus.ee • 31. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tanker jõudis Soome alkoholimonopoli põhivalikusse

Väikepruulikoda Tanker läbis tiheda valikusõela Soome Alko hankes, kus otsiti 18 000 liitrit IPA tüüpi õlut Eestist või Norrast.

Tankeri pruulikoja juht ja Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige Jaanis Tammela sõnul on tegu väga olulise tellimusega, arvestades, et eelmisel aastal toodetigi kokku 140 000 liitrit. “Natukene peame oma tootmist selle tellimuse täitmiseks ümber sättima, aga õnneks ei pea me kogu mahtu kohe tarnima.” Tammela lisas, et igasugused õllede hindamised ja valikute tegemised on subjektiivsed ning kunagi ei tea milline on konkreetse žürii maitse, seetõttu on meil eriti hea meel nii tihedas konkurentsis võita.

Tankeri Reloaded on laialdaselt saadaval ka Eesti kaubanduskettides. Samuti on see kõige esimene õlu, mis loodi Tankeri oma pruulikojas Vaidas. Kergelt joodav, aromaatne ja täiuslikult tasakaalus linnaste ja humalatega ameerikalik IPA. Maitses ja aroomis on tunda troopilisi puuvilju. Karge ja värskendava kogemuse saamiseks on kasutatud keskmiselt rohkem humalaid.

Soome alkoholimonopol on riigile kuuluv ettevõte, seetõttu käib kaupade valikusse võtmine alati eelnevalt välja kuulutatud hangetena. Seekord otsis Alko kindla päritolumaaga IPA (india pale ale) või APA (american pale ale) stiilis õllesid oma põhivalikusse alates augustist 2018.

Alko on Soome valitsuse omanduses olev osaühing, mis tegeleb kangemate kui 5,5 mahuprotsendiga alkohoolsete jookide müügiga. Alko müügivõrk laiub on üle kogu maa, mis tähendab üle 350 poodi ja üle 60 kaubaväljastuspunkti, millega jõutakse kõikide soomlasteni. Lisaks sellele on ettevõtte veebipoes üle 5000 toote ainult mõne hiirekliki kaugusel.

Tanker kuulub Eesti Väikepruulijate Liitu, mis on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri läbi kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise. Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757