E-kaubanduse Liit töötas e-poodidele välja isikuandmete töötlemise tingimused

Alates 25. maist 2018 hakkas Euroopa Liidus kehtima otsekohalduv isikuandmete kaitse üldmäärus 2016/679, mis tõi kaasa muudatusi e-poodide andmetöötluses ja privaatsustingimustes.

E-kaubanduse Liit ja advokaadibüroo Hedman Partners töötasid e-poodidele välja universaalsed isikuandmete töötlemise tingimused, mis on kõigile tasuta kasutamiseks. Tingimused on kooskõlastatud Andmekaitse Inspektsiooniga ning saadaval eesti, vene ja inglise keeles.

"Liidu missiooniks on aidata kaasa e-kaubanduse arengule ja ausale konkurentsile Eestis. Varasemalt oleme koostöös advokaadibürooga Hedman Partners välja töötanud näidismüügitingimused kolmes keeles, mis on e-poodide seas leidnud hea vastuvõtu ja laialdaselt kasutusel. Isikuandmete töötlemise tingimused on kohustuslikud igas e-poes, mistõttu liidu panus aitab vähendada ettevõtete halduskoormust ja juriidilisi kulusid," kommenteeris E-kaubanduse Liidu tegevjuht Signe Kõiv.

ISIKUANDMETE TÖÖTLEMINE

ISIKUANDMETE TÖÖTLEMINE (RUS)

ROCESSING OF PERSONAL DATA

Tingimusi tuleb täiendada vastavalt ettevõtte profiilile ja tegevusele (NB! pööra tähelepanu punases kaldkirjas tekstidele). Samuti peab e-pood kontrollima, et tingimustes kirjeldatu vastaks e-poe tavapärastele äriprotsessidele ja kasutama vaid sellist tekstilist osa, kus kattuvus esineb.

Liit soovitab tingimused e-poes paigutada näiteks jalusesse iseseisvale sisulehele (Privaatsussätted, Isikuandmete töötlemine vms), sest isikuandmete töötlemine kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil ei vaja eraldi nõusoleku küsimist ja on informatiivse loomuga. Juhul, kui ettevõte töötleb isikuandmeid suuremas ulatuses kui see on müügilepingu täitmine (nt turunduslik profileerimine), on eraldi nõusoleku küsimine vajalik.

Täiendavalt valmistab E-kaubanduse Liit koostöös advokaadibürooga Hedman Partners ja digiturundusagentuuriga Holini ette eraldi tingimused küpsiste kasutamise kohta kodulehel. Küpsiste kasutamise tingimused on tasuta kasutamiseks vaid E-kaubanduse Liidu liikmetele. Detailsemad juhendid ja näidismüügitingimused e-kauplejatele on saadaval SIIN.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

SALONSHOP BALTIC OÜ otsib TURUNDUSJUHTI

Salonshop Baltic AS

31. detsember 2018

Tarkvara

RTT kaasaegne kassatarkvara

Kassatarkvara oluliseks eesmärgiks on pakkuda kliendile kiiret ja mugavat teenindust. Suureks trendiks on saanud mobiilsus ehk tarkvara saab kasutada ka nutitelefonis või tahvelarvutis. Loe lähemalt, mis on kassatarkvara valikul oluline ning milliseid eeliseid annab RTT kassatarkvara.

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara