Autor: Kaubandus.ee • 7. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-kaubanduse Liit töötas e-poodidele välja isikuandmete töötlemise tingimused

Alates 25. maist 2018 hakkas Euroopa Liidus kehtima otsekohalduv isikuandmete kaitse üldmäärus 2016/679, mis tõi kaasa muudatusi e-poodide andmetöötluses ja privaatsustingimustes.
Foto: Pixabay.com

E-kaubanduse Liit ja advokaadibüroo Hedman Partners töötasid e-poodidele välja universaalsed isikuandmete töötlemise tingimused, mis on kõigile tasuta kasutamiseks. Tingimused on kooskõlastatud Andmekaitse Inspektsiooniga ning saadaval eesti, vene ja inglise keeles.

"Liidu missiooniks on aidata kaasa e-kaubanduse arengule ja ausale konkurentsile Eestis. Varasemalt oleme koostöös advokaadibürooga Hedman Partners välja töötanud näidismüügitingimused kolmes keeles, mis on e-poodide seas leidnud hea vastuvõtu ja laialdaselt kasutusel. Isikuandmete töötlemise tingimused on kohustuslikud igas e-poes, mistõttu liidu panus aitab vähendada ettevõtete halduskoormust ja juriidilisi kulusid," kommenteeris E-kaubanduse Liidu tegevjuht Signe Kõiv.

ISIKUANDMETE TÖÖTLEMINE

ISIKUANDMETE TÖÖTLEMINE (RUS)

ROCESSING OF PERSONAL DATA

Tingimusi tuleb täiendada vastavalt ettevõtte profiilile ja tegevusele (NB! pööra tähelepanu punases kaldkirjas tekstidele). Samuti peab e-pood kontrollima, et tingimustes kirjeldatu vastaks e-poe tavapärastele äriprotsessidele ja kasutama vaid sellist tekstilist osa, kus kattuvus esineb.

Liit soovitab tingimused e-poes paigutada näiteks jalusesse iseseisvale sisulehele (Privaatsussätted, Isikuandmete töötlemine vms), sest isikuandmete töötlemine kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil ei vaja eraldi nõusoleku küsimist ja on informatiivse loomuga. Juhul, kui ettevõte töötleb isikuandmeid suuremas ulatuses kui see on müügilepingu täitmine (nt turunduslik profileerimine), on eraldi nõusoleku küsimine vajalik.

Täiendavalt valmistab E-kaubanduse Liit koostöös advokaadibürooga Hedman Partners ja digiturundusagentuuriga Holini ette eraldi tingimused küpsiste kasutamise kohta kodulehel. Küpsiste kasutamise tingimused on tasuta kasutamiseks vaid E-kaubanduse Liidu liikmetele. Detailsemad juhendid ja näidismüügitingimused e-kauplejatele on saadaval SIIN.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757