Autor: Kaubandus.ee • 8. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nicorex Baltic ostis konkureeriva e-sigaretitooteid müüva ettevõtte

Eesti suurim e-sigarettide müügiga tegelev ettevõte Nicorex Baltic OÜ koos jaeketiga Veipland ostis oma konkurendi Elgery Group OÜ koos SKYsmoke tootebrändi, e-poe ja kauplusteketiga.
Sven Kotke

Tehing viib lähitulevikus kaks suurimat e-sigarettide kauplusteketti ja e-poodi Veiplandi nime alla. Veiplandi kauplustest ning edasimüüjatelt üle Eesti saab tulevikus osta mõlemat Eesti kõige tuntumat e-sigarettide tootesarja: Nicorex ja SKYsmoke.

Nicorex Baltic OÜ tegevjuhi Sven Kotke sõnul näitab nende otsus tänase turuliidrina osta 100% konkurentettevõtte osadest eelkõige turu järk-järgulist korrastumist majanduskeskkonnas, kus viimaste aastate jooksul on seadused pidevalt muutunud.

“Tänavu aasta aprillist on lisandunud alternatiivtubaka toodetele aktsiis ning pakenditel peavad olema aktsiismärgid. Iga muutus tähendab ümberkorraldusi ja kulusid ning see võib kaasa tuua mitmeid muutusi turuosaliste seas. Nicorex on teinud mitmeid investeeringuid toodete ja teenuste kvaliteeti, seal hulgas valmisvedelike laboritestidesse, mis annab tarbijatele garantii,” lausus Kotke lisades, et Eesti seadusandlus on muutlik ja keskkond heitlik, kuid turu juhtiva ettevõttena on Nicorex valmis kohanema, investeerima ja leidma uusi lahendusi.

„Äsja jõustunud e-vedelikele määratud aktsiisi valguses aitab kahe ettevõtte liitmine tagada Nicorex Baltic OÜ jätkusuutlikkuse, kuna meie eesmärk on võimaldada Eesti inimestele e-sigareti tarbimise võimalus pikaks ajaks," ütles Kotke ja lisas, et ettevõtete liitmine aitab optimeerida kulusid ja seetõttu annab võimaluse pakkuda klientidele suuremat kaubavalikut ja soodsamaid hindu.

Tehingu oluliseks osaks on 10 SKYsmoke kaupluse liitmine Veiplandi 11 kauplusega ühtseks Veiplandi jaeketiks üle Eesti. Uuele kaubamärgile üleminek ja klienditeeninduse standardite ühtlustamine võetakse ette lähiajal.

„Oleme võtnud sihiks SKYsmoke kauplustes Nicorexile omase klienditeeninduse standardi rakendamise," ütles Kotke ning lisas, et tehingu tulemusena suureneb ka kaubavalik. „Esimeses etapis saab osta nii Nicorexi kui SKYsmoke e-sigarettide vedelikke mõlemast kaupluste ketist," märkis Kotke. „Samuti peab ettevõte oluliseks tagada SKYsmoke kauplustes toodetele kehtivad garantii tingimused ja Terviseameti poolt nõutavad laboritestid, mis näitab, et toode on kvaliteetne, kontrollitud ja legaalne.”

„Meil on M&A nõustajatena hea meel tõdeda, et pragune tehing kinnitab Eesti turul levivat trendi, kus ka Eesti ettevõtjad ise äritegevuse konsolideerimises võimalust näevad. Ettevõtete ülevõtmine ja sellest tulenev sünergia annab paljudel juhtudel võimaluse pakkuda klientidele senisest paremat teenust, mistõttu võidavad tehingust kõik turuosalised,“ sõnas tehingut nõustanud advokaadibüroo Sorainen advokaat Piret Lappert.

Nicorex Baltic OÜ on e-sigarettide müügiga tegelev ettevõte Eestis. Ettevõttel on jaekaupluste kett Veipland Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Tooteid turustatakse läbi ca 500 edasimüüja Baltikumis ja Skandinaavias ning e-kaubanduse kaudu üle maailma. Koos Elgery Group OÜ-le kuulunud 10 kauplusele ning veebilehekülgede e-sigaret.ee ja skysmoke.eu on Nicorex Baltic OÜ-l nüüdseks 21 poodi, üle 50 töötaja ja kaks Eesti kõige tuntumat e-sigareti kaubamärki Nicorex ja SKYsmoke.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757