Autor: Kaubandus.ee • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Pandipakendi uueks tegevjuhiks saab Kaupo Karba

Alates 1. juulist asub Eesti Pandipakendit juhtima Kaupo Karba, kes siiani töötas EPP finantsjuhina. Talle annab töö üle ettevõtet 10 aastat väga edukalt juhtinud Rauno Raal.
Kaupo Karba
Foto: Eesti Pandipakend

Alates 2005. aastast Eesti Pandipakendis (EPP) finantsjuhina töötanud Kaupo Karba on olnud Eesti praeguse pandisüsteemi loomise ja käivitamise juures ning aidanud aktiivselt kaasa selle arendamisele. Nii senise tegevjuhi Rauno Raali kui ka uue juhi Kaupo Karba enam kui kümne aasta pikkuse töö tulemusel koostöös teadlike Eesti inimestega on taaskasutusse suunatud üle 3,5 miljardi pandipakendi ning muudetud pandisüsteem eeskujuks kogu Euroopale.

„Pika sisekaemuse tulemusel jõudsin otsuseni, et minu missioon Eesti Pandipakendis on täidetud – kõik olulised protsessid toimivad, meie ambitsioonikad taaskasutuseesmärgid on täidetud, loodud on suurepärane iseseisvalt toimiv meeskond, uus pakendite käitluskeskus on edukalt tööle läinud ja taaskasutusse on suunatud üle 3,5 miljardi pakendi. Mul on olnud rõõm ja au viimased 10 aastat juhtida Eesti jaoks nii olulist taaskasutusorganisatsiooni, mis on aidanud ja aitab ka edaspidi kaitsta meie kõigi elu- ja looduskeskkonda,“ ütles Raal.

Uue juhi Kaupo Karba sõnul on Eesti Pandipakend keskkonnahoiu vankumatu majakas, mis paistab üle kogu Euroopa: „Selle tunnistuseks on kasvõi fakt, et viimase pooleteise aasta jooksul on meie süsteemiga käinud tutvumas üle 20 erineva delegatsiooni alates Šotimaa, Inglismaa ja teiste Euroopa riikidega ning lõpetades Jaapani ja Lõuna-Aafrika Vabariigiga. See on saanud teoks tänu Rauno, aga ka kogu Eesti Pandipakendi meeskonna väga suurele tööle. Rauno keskkonnateadlik mõttemaailm, julged ideed ja järjekindlus nende elluviimisel on arendanud nii EPP-d kui Eesti keskkonnahoidu.“

Rauno Raali viimane tööpäev Eesti Pandipakendis on 30.06.2018. Alates 01.07.2018 jätkab EPP kolmeliikmelise juhtkonnaga: tegevjuht ja juhatuse liige Kaupo Karba, tootmis- ja logistikajuht Virgo Nõmmerga ning büroo- ja kommunikatsioonijuht Kerttu-Liina Urke.

Eesti Pandipakend on 2005. aastal joogitootjate/maaletoojate ning kaupmeeste poolt pakendiseaduse sunnil loodud taaskasutusorganisatsioon, mille ülesandeks on hallata ja korraldada üle-eestilist tagatisrahaga koormatud pakendite kogumist, transporti, loendamist, sorteerimist ja taaskasutamist. Eesti Pandipakendiga on liidetud 320 tootjat/maaletoojat ning 800 kaupmeestele kuuluvat tagastuskohta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757