Autor: Kaubandus.ee • 14. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane kulutab suvepuhkusele 59% kuupalgast

Ferratum Grupp küsitles üle 22 000 leibkonna 18 maailma riigis seoses nende suvepuhkuse veetmise plaanidega. Kui palju puhkusele kulutatakse? Mida inimesed puhkuse ajal teha plaanivad? Kui paljud on valmis ööle hotellis kulutama üle 100 euro ja kui suur hulk inimesi kasutab majutuse leidmiseks Airbnb’d?
Foto: Pixabay.com

Eestlased kulutavad puhkusele 59% leibkonna ühe kuu netosissetulekust – 826 eurot. Saksa pere kulutab puhkusele 820 eurot. See summa on samas suurusjärgus Eesti pere kulutustega, kuid proportsionaalselt kõigest 45% Saksa perekonna sissetulekust.

Meie naabrid soomlased kulutavad suvepuhkusele 941 eurot, mis on kõigest 39,7% Soome pere netosissetulekust. Läti pere jääb aga oma puhkusekulutustes eestlastele alla, kulutades puhkusele 676 eurot ehk 67% leibkonna keskmisest kuusissetulekust.

„Eestlased kulutavad suvepuhkusele päris suure protsendi leibkonna sissetulekust, kuid võrreldes eelmise aasta numbritega, on puhkuse eelarve siiski vähenenud,“ lisas Ferratum Bank Eesti üksuse koordinaator Tanel Tarkmees.

Eestlane reisib suvepuhkuse ajal kodumaal

Eesti pere veedab puhkuse kodumaal reisides ja sõpradega grillides või pidutsedes. Järgmine prioriteet on eestlaste jaoks välismaal reisimine, festivalide külastamine ja lõõgastumine.

„Selle aasta uuringutulemused näitavad, et eestlased plaanivad varasemast rohkem reisida. Ligikaudu 24% suvepuhkuse eelarvest on seotud reisimisega kodumaal või välisriikides,“ kommenteeris Tarkmees.

Eestlaste eelistused sarnanevad teiste riikide omadele. Ka teised vastajad eelistavad kodumaal reisida (11,3%). Sellele järgnevad väljaminekud riietele ja moele (10,7%) ning lõõgastumisega seonduvad kulutused nagu päev rannas ja restoranide külastamine (10%).

Eestlane on kokkuhoidlik puhkaja

Kõigest 6% eestlastest on valmis kulutama ühele ööle hotellis enam kui 100 eurot. Samas ei ole hotelliöö eest 100 euro välja käimine skandinaavlaste jaoks probleem. 26% küsitletud eestlastest plaanib puhata AirBnb majutusvõimalusi kasutades. 54% küsitletutest plaanib puhkuseraha leida säästude arvelt, ligi 30% rahastab puhkust osaliselt laenuga ja 12,5% finantseerib puhkust krediitkaardi abil.

Ferratum Grupi puhkuse-uuring Summer Barometer 2018™ toimus viiendat aastat. Ferratumi suvepuhkuse uuring Summer Barometer™ korraldati anonüümselt, standardiseeritud online-küsitlusena, mis saadeti meili teel Ferratum Grupi klientidele 18 riigis üle maailma. Kokku osales puhkuse-uuringus üle 22 000 leibkonna kokku 18 riigist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757