Eestis on Ida-Euroopa ühed kõrgemad hinnad

Möödunud aasta tarbijahindade võrdlusest selgub, et uutest, Ida-Euroopa liikmesriikidest on Eestist kõrgemad hinnad vaid Sloveenias.

Euroopa Liidu keskmisest moodustab Eesti hindade tase 79 protsenti, jäädes umbes samasse klassi valdavalt Lõuna-Euroopa riikidega, nagu Hispaania, Kreeka ja Portugal. Samal ajal on Eesti tarbimisel Euroopas vaesuselt kuues riik. Ülejäänud Ida-Euroopa riikide hinnad jäävad pigem 60–70 protsendi vahemikku Euroopa keskmisest, välja arvatud Sloveenia, kus hinnad on isegi 85 protsendi kõrgusel keskmisest.

Eriti kallid on Eestis riided, tervenisti 15 protsenti kallimad kui Euroopas keskmiselt. Lisaks elektroonikale, mille hinnad Euroopas eriti ei kõigu, on kõrged ka toidukaupade (94%) ja alkoholi ning tubakatoodete hinnad (93%). Pisut kergemini pääseb transpordivahendite ja restoranide hinnatasemega, mis jäävad 15 protsendiga Euroopa keskmisele alla.

Tarbijahinnad varieeruvad Euroopa Liidus päris palju, selgub Eurostati andmetes, näiteks toiduainete hinnad võivad olla kuni kahekordse erinevusega, kui võrrelda Taanit (150%) ja Poolat (65%). Alkoholi- ja tubakatoodete hinnad ei ole Euroopa mastaabis Eestis midagi erilist, kuid arvestada tuleb, et tarbijahindu ostujõuga korrigeeritud ei ole.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara