Tallinna Lennujaamas avati uus Duty Free kauplus

21. juunil avati Tallinna Lennujaamas uus Duty Free kauplus, mida haldab Poola ettevõte Baltona Duty Free. Ettevõte sai hanke korras seitsme aastase lepingu, võttes selle üle eelmiselt rentnikult Lagardére Travel Retaililt.

Baltona Duty Free haldab Tallinna Lennujaamas kolme kauplust, kogupinnaga 980 ruutmeetrit. Kõige suurem kauplus on umbes 800 ruutmeetrit ning on disainitud läbikäidava kauplusena, mis asub kohe peale julgestuskontrolli. Teised kaks kauplust soosivad viimase hetke ostlemist transfeeri alal.

Kaupluse disainis Londoni kaubanduse disaini ettevõte The Design Solution. Kaupluses kasutati Eesti kultuuri elemente ning tipptehnoloogiat. Disainis on näha kohalikke puitmaterjale, mis kajastavad fakti, et Eesti on umbes 50% pindalast kaetud metsaga.

Baltona Duty Free tegevjuht Piotr Kazimierski sõnul on Tallinna Lennujaamal tore slogan - Tallinna Lennujaam ei saa olema kunagi maailma suurim, kuid ta võib olla kõige hubasem - ning nad on püüdnud seda vaimu väljendada ka jaemüügipiirkondades. „Tegemist on väikese lennujaamaga, millel on suur isiksus,“ sõnas ta. Lisades, et tulemus, mis kauplusega saavutati on vaimustav.

Koostöös Design Solutioniga plaaniti luua ainulaadne ruum, mis ei ole lihtsalt reidide peatumiseks, vaid koht, kus ka reisijad ennast mugavalt tunnevad ning on sinna teretulud. Kaupluse alal on ka puhkenurgad meestele, kui naised soovivad ostelda.

Tallinna Lennujaama juht Piret Mürk-Dubout sõnas, et lennujaam liigub pidevalt parema kliendikogemuse suunas ning Baltonaga oli neil hea koostöö loomaks uut ja mõnusat ostlemisala. „Loodame pikka koostööd lennujaama ja Baltona vahel,“ sõnas ta.

Baltona Duty Free tegutseb Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest Poolas, Ukrainas ja Rumeenias ning Lääne-Euroopa riikidest Prantsusmaal, Itaalias, Belgias, Madalmaades ja Saksamaal. 1946. aastal asutatud ettevõte tegeleb reisikaubandusega, toiduainete ja jookide turustamisega. Ettevõte suudab pakkuda piirkondlikele lennujaamadele sobivaid kaubanduslahendusi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara