Autor: Kaubandus.ee • 2. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Majanduskool avab vastuvõtu kolmele uhiuuele erialale

Tänasest algab Tallinna Majanduskooli vastuvõtt. Lisaks tavapärastele erialadele saab kandideerida kolmele täiesti uuele jätkuõppe erialale: ostu- ja hankespetsialist, e-turunduse spetsialist ja meeskonnajuht.
Tule õppima!
Foto: Tallinna Majanduskool

„Ostu- ja hankespetsialisti eriala püüab leevendada probleemi, mis on hankemajanduse arenemisega tekkinud,“ selgitab Tallinna Majanduskooli direktor Riinu Raasuke. „Hangete loomine on keerukas protsess ning vajab erialast kompetentsi, mida seni keegi ei ole koolitusturul pakkunud,“ lisab Raasuke. Ostu- ja hankespetsialisti eriala sobib nii riigisektoris hangete koostajaile kuid samavõrd sobib eriala ka erasektorisse, kus tuleb niisamuti tegeleda suuremahuliste ostutegevustega.

E-turunduse spetsialisti on eeskätt suunatud väikeettevõtluse või ärikorralduse vilistlastele. „Märkasime, et aina enam meie oma väikeettevõtluse õppijaid tunneb suurenenud huvi turunduse ning just e-turunduse vastu,“ kõneles Raasuke. „Piiratud eelarvega ettevõtjale on oluline teha end nähtavaks võimalikult efektiivsete vahenditega. E-turunduse eriala annab õppijale just selle vajaliku oskuste komplekti, et luua oma ettevõttele atraktiivne veebikodu ja e-pood,“ selgitas Raasuke

Meeskonnajuhi eriala on loodud koostöös jaekaubandus ja tootmisettevõtetega ning eesmärgiga anda heale spetsialistile juhikompetentsid. „Tihtilugu võib suurtes kaubandus- ja tootmisettevõtetes kohata tublisid spetsialiste, kellele tööandja sooviks pakkuda ametikõrgendust mõne meeskonna juhtimise näol. Küllaltki tihti saab aga takistuseks juhtimiskompetentside puudumine ning kõrgenduse saanud töötajat võib tabada rollikonflikt kui ta peab oma kolleege ühel hetkel juhtima hakkama,“ rääkis Raasuke. Meeskonnajuhi eriala keskendume kommunikatsioonile, projektide planeerimisele, eelarvete loomisele ja paljule muule. Omapärane selle eriala puhul on ka see, et üheks sisseastumise tingimuseks on tööandja soovituskiri. Meeskonnajuhi õppekaval saab valida spetsialiseerumise kas teeninduse või tootmise korraldamise vahel. Õppeprotsess hõlmab palju rühmatööd ja aktiivõppe meetodeid. Valikainetena on võimalik õppida lisaks ka kvaliteedijuhtimist, terviseedendust ja logistikat.

Tallinna Majanduskool on suurim 5-taseme kutseõppe pakkuja Eestis. Sellel aastal võtab kool vastu umbes 800 õpilast. Lisaks 12 põhierialale pakub Tallinna Majanduskool ka nelja jätkuõppekava, millest kolm on täiesti uued ja ainulaadsed – neid saab õppida vaid Tallinna Majanduskoolist. Jätkuõppekavade puhul on oluline eelnev kompetents, mis on omandatud kas eelneval haridusteel või läbi töökogemuse. Jätkuõppekavade pikkuseks on üks aasta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757