Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko müüb Baltikumi masinakaubanduse

Kesko müüb Baltikumi masinakaubanduse tütarettevõtete allesjäänud aktsiad ja Konekesko Soome põllumajandusmasinate kaubandustegevuse Danish Agro Group'ile.
Danish Agro Group laiendab oma tegevus masinaturul
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Danish Agro Group kasutas oma 2017. aasta veebruaris välja kuulutatud ostuvõimalusi, et osta Konekesko Ltd'i Baltikumi tütarettevõtete allesjäänud aktsiad ja Konekesko Ltd põllumajandusmasinate kaubandustegevuse Soomes. Selle tulemusel saab Danish Agro Group'ist Konekesko Baltikumi ettevõtete ja Konekesko põllumajandusmasinate Soomes toimuva kaubandustegevuse omanik.

2017. aasta veebruaris müüs Konekesko Ltd 45% oma Baltikumi tütarettevõtete aktsiatest Danish Agro a.m.b.a. kontserni ettevõttele DAVA Agravis Machinery Holding A/S. Samas tehti ka kokkulepe laiendada DAVA Agravis'e omandit nii, et see hõlmaks kogu Baltikumi masinakaubanduse ettevõtete aktsiakapitali ning Danish Agro Group'i omandit nii, et see hõlmaks Konekesko põllumajandusmasinate kaubandustegevust Soomes.

Välja kuulutatud omandamisega leppisid pooled kokku Baltikumi ettevõtete ülejäänud 55% üleandmises, samuti Konekesko Soomes toimuva põllumajandusmasinate kaubanduse ülevõtmises.

Konekesko on osa Kesko ehitus- ja tehnikakaubanduse harust

Kesko strateegiline eesmärk ehitus- ja tehnikakaubanduse vallas on tugevdada oma turupositsiooni Põhja-Euroopas ning suurendada kasumlikkust kõigis riikides, kus tegutseme. See tehing on loogiline järgmine samm 2017. aastal sõlmitud kokkuleppele. Selle võõrandamise tulemusena on meie ehitus- ja tehnikaharu edaspidi kitsama fookusega ning saab seega otsida võimalusi kasvuks ja suuremaks kasumlikkuseks Põhja-Euroopas,“ märgib Kesko ehitus- ja tehnikaharu president ning Kesko asepresident ja asetegevjuht Jorma Rauhala.

2017. aastal oli Baltikumi netomüük umbes 133 miljonit eurot ning Konekesko põllumajandusmasinate äri 32 miljonit.

Tehingud viiakse eeldatavalt lõpule oktoobris 2018. Tehingute lõpuleviimine oleneb konkurentsiametite heakskiidust ning tehingu muude tingimuste täitmisest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757