Autor: Äripäev • 19. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sports Directi käive kasvas, kuid kasum kukkus

Spordirõivaste ja –kaupade müüja SportsDirect teatas, et lõppenud fiskaalaastal kasvas küll ettevõtte käive, ent kasuminumbrid jäid kiduraks.
Foto: Raul Mee

Sports Directi maksueelne kasum oli möödunud aastal 77,5 miljardit naela, näitaja jäi 281,6 miljoni juurde, mis tähendab, et kasum vähenes aastaga enam kui kolm korda. Ettevõte teatas, et osaliselt võib kasumi vähenemise kirjutada kaubamajaketi Debenhams ostmisele. Teisalt aitas kasumikasvule kaasa ettevõtte JP Sports Fashion aktsiate müük ning Dunlopi toodete müügi lõpetamine.

Sports Directi käive kasvas möödunud aastal 3,36 miljardi naelani. Eelmisel aastal jäi tulemus 3,25 miljardi juurde. FactSeti andmeil ootasid analüütikud siiski paremat resultaati – käibenumbriteks ennustati 3,43 miljardit.

Ettevõte teatas, et plaanib ka uuel finantsaastal suuremaid investeeringuid varade omandamise programmi, millesse on praeguse seisuga plaan suunata 300 miljonit naela. Ühtlasi määras ettevõte uueks finantsjuhi asetäitjaks Chris Woottoni.

Sports Directi aktsia on Londoni börsil kukkunud pärast tulemuste avaldamist 8,39%, 399,5 pennini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757